Inaugurat el nou Casal de la Gent Gran i Centre de dia a l’edifici de les Antigues escoles

Dilluns, 28 de maig de 2018 a les 00:00

Aquest diumenge, 27 de maig, s’ha inaugurat el nou Casal de la Gent Gran i Centre de dia a l’edifici que va albergar les antigues escoles de Vallromanes de 1933 a 2006.

L’immoble, de 350 m2, es divideix en dos pisos, que es comuniquen amb ascensor i escales internes. A la planta baixa se situa el Casal de la Gent Gran, amb una sala amb jocs, televisió i ordinadors; una altra polivalent per a gimnàstica i activitats; el despatx de presidència de l’associació de la Gent Gran, entitat que gestiona el Casal; i dos sanitaris.

A la primera planta, s’ubica el Centre de dia, amb una capacitat per a 17 places. Està previst que durant el 2018 sigui adjudicat el servei i entri en funcionament. Compta amb una sala office, una d’infermeria, un despatx per a direcció, una de fisioteràpia i dos sanitaris. S’hi pot accedir per la passera situada al carrer Joan Carsi i per l’interior de l’edifici.

A l'exterior, hi ha un espai per a pistes de petanca, per la qual cosa el Club Petanca Vallromanes amplia la zona reservada per a aquesta modalitat esportiva (fins ara, només hi havia pistes de petanca a la Plaça Can Poal).

A l'acte d'inauguració van assistir, entre altres, regidors dels quatre grups municipals amb representació a l'Ajuntament (MxV-ERC, PDeCAT, IVALL i GdV); el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol; l'alcaldessa de Vilanova del Vallès, Yolanda Lorenzo, entitats i molts veïns i veïnes, alguns dels quals antics alumnes de l'escola que havia acollit l'edifici. La celebració va anar acompanyada de les actuacions del Taller de dansa infantil, En Clau de Gòspel i de la Coral de Vallromanes, de portes obertes a l'equipament i d'un aperitiu popular.

Procés participatiu

El 2013 tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament (MxV-ERC, CiU (actualment PDeCAT), IVALL i GdV) van consensuar iniciar un procés de participació ciutadana per decidir l’ús de l’edifici de les antigues escoles, una construcció singular i de gran valor històric, que va acollir l’escola del poble fins al 2006, any en què va obrir les portes el centre Els Tres Pins. A l’octubre de 2014 es va celebrar la consulta ciutadana, en què el 59% dels votants van optar perquè l’equipament es destinés a un nou casal per a la gent gran i un centre de dia i mantenir el camp de futbol com a espai multifuncional.

La remodelació de l’edifici ha tingut un cost de prop de 641.000 euros, 260.000 dels quals han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 28.05.2018 | 14:11