Vallromanes tria la bandera del municipi

Dilluns, 18 de març de 2019 a les 12:00

El 84,13% dels veïns i veïnes que han participat en la tria de la bandera han escollit la que combina elements de l’escut municipal sobre un fons blau amb els colors de la senyera catalana. Aquesta opció ha rebut 175 vots dels 208 vàlids emesos.

En aquest procés participatiu, que ha durat 15 dies, les persones empadronades al municipi de més de 16 anys (2.085) han pogut elegir quina bandera, entre dues opcions, consideraven més representativa per al poble. Les dues propostes proposades van ser presentades per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya en base a la normativa vexil·lològica i incorporen els colors i els elements significatius de l’escut del poble: una vall, una mola de molí i la creu de Sant Vicenç. Les votacions s'han pogut fer telemàticament o de forma presencial a l'Ajuntament.

Procés participatiu

Vallromanes no disposa de bandera oficial i compta amb l’escut municipal sobre un fons de tela blanca. La tramitació de l’expedient per dotar el poble d’una bandera pròpia es va iniciar el 2016. El 28 de febrer de 2019, el Ple de l’Ajuntament va aprovar definitivament les bases que han regulat el procediment a seguir per fer la consulta a la ciutadania. El procés participatiu va arrencar el passat 1 de març i va finalitzar el 15 de març.

Està previst que a la sessió plenària de l’Ajuntament del 21 de març, es debati el resultat d’aquest procés participatiu.

Darrera actualització: 18.03.2019 | 12:11