Comença el procés participatiu per triar la bandera de Vallromanes

Divendres, 1 de març de 2019 a les 13:15

El procés comença després que el Ple municipal aprovés definitivament aquest dijous, 28 de febrer, les bases que regularan el procediment a seguir per fer la consulta a la ciutadania. Actualment, Vallromanes no disposa de bandera oficial i compta amb l’escut municipal sobre un fons de tela blanca.

Els veïns i veïnes de Vallromanes majors de 16 anys poden triar a partir d’avui, 1 de març, i fins al dia 15 de març quina bandera consideren més representativa per al municipi entre dues opcions. Les dues propostes han estat presentades per la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya en base a la normativa vexil·lològica i incorporen els colors i els elements significatius de l’escut del poble: una vall, una mola de molí i la creu de Sant Vicenç.

  

Les votacions es poden fer telemàticament a través de la pàgina web  https://vallromanes.happyopinion.com, on cal registrar-se per obtenir el codi de verificació que permetrà fer efectiva la votació alhora que garantirà un sol vot per persona. El vot electrònic es pot realitzar a través de qualsevol aparell amb connexió a internet. En cas de no disposar, es pot fer a través del dispositiu ubicat a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament en horari de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h i els dijous, també a la tarda, de 16.30 h a 19 h.

Procés

La tramitació de l’expedient per dotar Vallromanes d’una bandera pròpia es va iniciar el 2016. El Ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment en sessió plenària el 17 de gener inicialment les bases del procés a seguir per consultar la ciutadania en relació a la tria. Aquest dijous, dia 28, el Ple de l’Ajuntament va aprovar-ne definitivament les bases després que des d’Alcaldia es desestimés les al·legacions presentades per Gent de Vallromanes. El grup municipal considerava, entre altres punts, que s’havia d’obrir a tothom el procés de disseny, la qual cosa va ser rebutjada des d’Alcaldia ja que aquesta qüestió està subjecta a normativa. MxV-ERC, PDeCAT i IVALL van votar a favor de l'aprovació definitiva de les bases que han de regular el procés i GdV, en contra.

Darrera actualització: 01.03.2019 | 13:26