El Ple aprova proposar a la Generalitat com a bandera oficial de Vallromanes l’opció guanyadora en el procés participatiu

Divendres, 22 de de març de 2019 a les 12:00

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir dijous, dia 21 de març, proposar a la Generalitat de Catalunya adoptar com a bandera oficial de Vallromanes l’opció guanyadora en el procés de participació ciutadana que es va celebrar de l’1 al 15 de març. Entre les dues propostes presentades en base a la normativa vexil·lològica, el 84% dels votants han triat la que incorpora elements de l’escut municipal i la senyera de Catalunya (175 vots dels 208 vàlids emesos).

Els grups municipals MxV-ERC, PDeCAT i IVALL van votar ahir a favor de presentar a la Generalitat l’opció guanyadora en la consulta ciutadana i GdV, en contra. El PDeCAT va assenyalar que el seu suport era “condicionat” a un nou escenari de govern després de les eleccions municipals que permetés “iniciar un procés participatiu més obert”. GdV va subratllar que la importància de disposar d’una bandera oficial requeria treballar el procés participatiu amb més temps i IVALL va assegurar que no era el moment més adequat per realitzar aquest procediment per la imminència dels comicis locals. Per la seva banda, l’alcalde, David Ricart, va recordar que l’opció escollida respecta la normativa vexil·lològica, està basada en l’escut municipal (que va ser aprovat pel Ple el 1982) i que en aquesta ocasió, amb la consulta ciutadana s’ha volgut fer partícips als vallromanins i vallromanines , no només als regidors i regidores de l’Ajuntament.

 Després de l’aprovació de la proposta en la sessió d’aquest dijous, el Departament de Governació i Administracions Púbiques de la Generalitat haurà d’emetre informe sobre la correcció de la proposta aprovada pel Ple de l’Ajuntament per a la posterior aprovació definitiva en sessió plenària municipal.

Darrera actualització: 22.03.2019 | 12:05