Vallromanes entra a la fase 1 en la desescalada

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 09:12

Vallromanes ha entrat aquest dilluns, 25 de maig, a la fase 1 del desconfinament progressiu. Aquest avançament suposa un alleugerament en les restriccions d’activitats i mobilitat, que es detallen a continuació.

MESURES

1. Mobilitat i trobades

Es permet la mobilitat dins de la mateixa regió sanitària, excepte per a la realització d’esport i passejos (consultar els punts 3 i 4). Vallromanes pertany a la Metropolitana Nord, que inclou les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès Nord (Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs) i part del Maresme (la zona nord del Maresme, des de Canet, forma part de la regió sanitària de Girona). Pots consultar si una localitat pertany a la Metropolitana Nord en aquest enllaç.

Es pot anar a la segona residència si està dins de la Metroplitana Nord.

2. Reunions i trobades

Es permeten les reunions i trobades amb amics i familiars de fins a 10 persones si no conviuen al mateix domicili (aquest límit no s’aplicarà a les persones que visquin juntes). S’hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene, com la distància mínima de 2 metres.

3. Passeig i esport de la població a partir de 14 anys

En aquesta franja de població, es permet passejar i fer esport no professional entre les 6 i les 23 hores. Aquestes activitats es podran fer en grup (màxim de 10 persones si aquestes no viuen en el mateix domicili i sempre respectant les mesures de seguretat. No hi ha límit amb les que conviuen).

L’esport s’ha de practicar dins del terme municipal. Els passejos s’han de fer dins del radi d’1 km màxim de distància del domicili i durant una hora.

4. Passejos de la població de fins a 14 anys

Els infants de fins a 14 anys poden sortir, sempre acompanyats, de 12 h a 19 h, en grups de fins a 10 persones (excepte en el cas que convisquin juntes). Poden anar amb més d’una persona adulta (no hi ha limitació d’un adult per grup de passeig). Es pot caminar fins a 1 km de distància del domicili del menor.

5. Obertura de terrasses a l’aire lliure dels establiments de restauració

Des d’aquest dilluns, 25 de maig, les terrasses dels bars i restaurants a l’aire lliure poden obrir amb una ocupació màxima del 50% de les taules. L’Ajuntament ha autoritzat doblar l’espai de la via pública concedit a terrasses a aquells establiments que ho han sol·licitat.

Les taules han de mantenir una distància mínima de 2 metres i es permet un màxim de 10 persones juntes en una taula o grup de taules.

No es pot consumir dins del local, però es permet recollir menjar per emportar.

6. Obertura d’hotels i establiments turístics

Els establiments turístics i hotels podran obrir, excepte zones comunes. No es permetrà l’ús de piscines, spàs, gimanasos, miniclubs, zones infantils, discoteques, salons d’esdeveniments i d’altres no imprescindibles.

7. Comerços

Poden obrir els establiments comercials fins a 400 m2 de superfície o més sempre que puguin limitar l’espai a 400 m2, sense cita prèvia i amb condicions de seguretat (com usar la mascareta sempre que no sigui possible mantenir els 2 metres de seguretat).

Es permet l'obertura dels comerços en establiments comercials si tenen accés independent des de l'exterior.

8. Instal·lacions esportives*

Poden obrir aquelles instal·lacions amb control d'accés amb cita prèvia i per torns, i la pràctica esportiva ha de ser sense contacte físic i respectant la distància de seguretat de 2 metres. No es poden utilitzar els vestidors ni les dutxes (aquest matí donarem detalls de la reobertura de les pistes de pàdel i de tennis).

9. Espectacles culturals

Es permet l'aforament màxim de 30 persones assegudes en espais tancats i de 200 en llocs oberts.

10. Llocs de culte i sales de vetlla

Es permetrà l’assistència a llocs de culte sempre que no se superi un terç de l’aformanet i que es compleixin les mesures generals de seguretat i higiene.

S’autoritzen la sala de vetlla amb un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i de 10 en espais tancats-

11. Mascareta

Des del 21 de maig és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, espais a l’aire lliure o qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic sempre que no es pugui mantenir la distància mínima de 2 metres entre les persones. Aquesta obligació no s’aplica en cas de dificultats respiratòries o estigui contraindicat per motius de salut. Tampoc serà obligatòria en la pràctica esportiva d’esforç intens.

Més informació: FAQs de Protecció Civil

*La informació de punt 8 s'actualitza a les 13.39 h .

Darrera actualització: 25.05.2020 | 13:39