Nou espai al web municipal de difusió de l’Arxiu Municipal de Vallromanes

Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 11:15

El web municipal compta amb una nova pàgina amb contingut exclusiu de l’Arxiu Municipal de Vallromanes. Amb aquest nou espai es pretén potenciar la difusió del patrimoni documental local i facilitar l’accés a la informació a la ciutadania, a  entitats i associacions i als investigadors i investigadores.

 L’Arxiu Municipal de Vallromanes forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals de La Diputació de Barcelona des del 2007. La part més important de la documentació que conserva és el fons municipal.

 El nou espai del web municipal enllaça amb l’inventari de l’arxiu local i amb els serveis que s’ofereixen. Consta dels apartats següents:

  • Fons conservats
  • Instruments de descripció: quadre de classificació i inventari-catàleg dels fons documentals que es conserven a l’Arxiu Municipal de Vallromanes.
  • Fons digitalitzats: es posa a l’abast de tothom els documents d'arxiu digitalitzats procedents d'ajuntaments de la Xarxa d'Arxius Municipal.
  • Exposicions virtuals: mostres en línia de documents d’arxiu a partir d’un eix temàtic.
  • Xarxa d’arxius municipals: constituïda el 2003, és l'instrument de col·laboració de la Diputació de Barcelona per garantir la correcta gestió del patrimoni documental local dels ajuntaments majors de 10.000 habitants que en tenen l'obligació legal i vol ser l'instrument adient per donar suport als ajuntaments menors de 10.000 habitants.
  • Comunitat d’arxius municipals: plataforma de difusió de les activitats dels arxius adherits a la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

 Actes de Ple digitalitzades

L’Arxiu Municipal de Vallromanes compta amb 4.297 cares de documentació digitalitzada referent a actes de sessions plenàries del 1933 al 2006. Per qüestions normatives, estan disponibles en línia fins al 1969, tot i que les persones interessades poden consultar-les en la seva totalitat de forma presencial amb cita prèvia (dimarts, de 9 a 14 h i dijous, de 9 h a 14 h i de 16.30 h a 19 h).

Darrera actualització: 01.02.2019 | 12:02