Vallromanes renovarà els parcs infantils i comptarà amb tres grans espais lúdics

Dimarts, 28 de setembre de 2021 a les 11:15

Les actuacions de renovació es duran a terme a les àrees de joc situades a la Plaça Can Poal, al Parc de Ca l’Agustí i al Parc de Salvador Dalí, convertint-los en els tres grans espais lúdics del municipi. Segons el Govern municipal, es tracta de “cobrir al màxim les necessitats dels nens i nenes de Vallromanes amb l’objectiu de fomentar el joc imaginatiu i motriu a l’aire lliure amb uns espais renovats i millorats que permetran oferir més diversitat d'elements, amb noves estructures, jocs més inclusius i per a totes les edats”.

L’Ajuntament de Vallromanes ha dissenyat la millora i ampliació dels parcs infantils amb les propostes sorgides de les sessions telemàtiques participatives amb la ciutadania que van tenir lloc els passats mesos d’abril i juliol.

Les obres començaran el proper 30 de setembre i està previst que tinguin una durada d’un mes. L’import total d’aquests treballs és de 54.000 € (IVA inclòs) i seran executats per la Brigada Municipal i per les empreses adjudicatàries CROUS Expert, SL i PEPS ESPAIS, SL.

Parc de la Plaça Can Poal
A l’actual zona de petanca, es preveu enjardinar i crear una zona d’ombra amb tendal i arbrat, i la instal·lació de jocs de socialització per fomentar el joc en grup. A la zona de l’antic estany, es procedirà a l’enderroc del mateix i, en el seu lloc, s’ha proposat ubicar una zona de joc tipus “mikado” amb fusta de robínia per a nens i nenes de 3 a 10 anys. Els elements destinats a la gent gran com les cadires, mobiliari i elements de gimnàs, es retiraran i traslladaran al Casal de la Gent Gran. A la zona d’infants de 0-3 anys es repararà la tanca i es renovarà el rètol, es retiraran els jocs malmesos i se n’instal·laran de nous tipus “caseta”. La resta de jocs existents a la Plaça de Can Poal es restauraran i la cistella es traslladarà al Parc de Ca l’Agustí.

Parc Ca l’Agustí
A la zona més propera al l’aparcament del darrere de l’escola bressol, es realitzaran tasques de reparació manteniment dels elements de gimnàstica, es posarà una taula de ping-pong, es col·locarà una gran tirolina, una piràmide de 6 metres, dues porteries de futbol-sala i s’instal·larà la cistella procedent de la Plaça Can Poal. La zona destinada a infants de 0 a 3 anys s’ampliarà amb jocs nous.

Parc de la Plaça Salvador Dalí
Està prevista la retirada del tobogan, la reparació del joc existent així com de la tanca i el paviment de sauló, es mantindran els gronxadors , s’afegirà un joc multifuncional nou per a nens de més de 3 anys i s’instal·larà una font.

Als parcs de la Plaça Onze de Setembre i del C/ Mossèn València es retiraran els elements existents i restaran com a espai públic.

Darrera actualització: 28.09.2021 | 09:29