Vallromanes participa en la mostra virtual 'Desmuntant la República'

Divendres, 7 de juny de 2019 a les 13:45

L’arxiu municipal de Vallromanes participa en l’exposició virtual “Desmuntant la República” que presenta l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona des del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals, coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius.

Es tracta d’una mostra que presenta retalls de la vida d’homes i dones que van viure el període cronològic de 1936 fins als anys 1950 amb l’objectiu d’ensenyar el profund canvi que va patir la societat catalana en els àmbits social, polític, econòmic i cultural en el pas de la Segona República a la imposició del Franquisme.

L’Ajuntament de Vallromanes participa en aquesta exposició amb un document, que és un Ofici del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya relatiu a les instruccions preventives contra els gasos (1937).

La galeria d’imatges està formada per 129 documents de 48 arxius municipals de la demarcació de Barcelona i està organitzada en set àmbits: vida republicana; símbols i propaganda; campanyes, ajuts i subsidis; conseqüències de la guerra; repressió franquista; FET y de las Jons i commemoracions franquistes. La mostra està complementada per dos vídeos.

Pots accedir a l’exposició aquí.

Darrera actualització: 07.06.2019 | 13:53