Vallromanes incorporarà contenidors de càrrega lateral

Dilluns, 21 de novembre de 2022 a les 11:26

Durant la primera setmana de desembre, l’Ajuntament de Vallromanes i el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental renovaran més de 100 contenidors de recollida selectiva de paper i cartró, envasos lleugers i vidre ubicats al municipi.

Els nous contenidors, de càrrega lateral, milloraran la seguretat dels vianants, ja que tenen les obertures a la banda de la vorera, i permetran una recollida més ràpida i menys sorollosa. A més a més, augmentarà el nombre de dies de recollida d’aquestes fraccions: els contenidors de paper i d’envasos en punts susceptibles de possibles desbordaments es passaran a recollir tres vegades a la setmana en lloc de dues; en relació amb el vidre, els contenidors es recolliran dues vegades al mes.

La incorporació de contenidors de càrrega lateral implicarà algun canvi en la localització d’algunes àrees de contenidors ja que, amb aquest sistema de recollida, els contenidors s’han de situar al costat dret de la calçada per tal que els camions els puguin recollir.

L’any 2021, a Vallromanes vam recollir selectivament el 49,14% dels residus generats. Encara som lluny del que marquen les directives europees i la legislació catalana, que insten a assolir un mínim del 60% de recollida selectiva per a l’any 2030. Cal seguir avançant en millorar els resultats mentre, des de l’Ajuntament, es treballa en la definició del sistema de recollida que permeti un major percentatge de recuperació de materials.

Darrera actualització: 17.11.2022 | 12:22