Vallromanes, en estat de preemergència per sequera

Dimarts, 21 de novembre de 2023 a les 14:31

La Generalitat de Catalunya ha activat aquest migdia la fase de preemergència per sequera en 202 municipis, entre ells Vallromanes. Aquesta nova fase del Pla de Sequera limita el consum a 210 litres per habitant i dia, vint litres menys que establia l’estat de d’excepcionalitat. Recordem que continuen en vigor la resta de normes que hi havia en fase d’excepcionalitat:

  • Regar jardins i zones verdes, tant públics com privats, (excepte regs de supervivència d’arbres o plantes que s’ha de fer amb la mínima quantitat d’aigua indispensable, de 20h a 8h, i només mitjançant reg gota a gota o regadora).
  • El reg de gespa queda prohibit en tots els casos. La prohibició del reg en excepcionalitat no s’aplica al reg amb aigües de pluja recollides en teulades ni al reg amb aigües regenerades procedents de depuradora.
  • No està permès el primer ompliment de piscines de nova construcció. L’ús d’aigua potable per l’ompliment de piscines queda limitat al reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
  • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada a la neteja en establiments dedicats a aquesta activitat amb sistemes de recirculació de l’aigua. Fora dels establiments comercials només es permet la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb esponja i galleda.
  • Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars, excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. Sí que es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.
  • Es prohibeix la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.
Darrera actualització: 21.11.2023 | 13:49