Vallromanes commemora el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics amb imatges del Castell de Sant Miquel

Dissabte, 18 d'abril de 2020 a les 11:00

Aquest dissabte, dia 18, es commemora el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, que té com a objectiu promoure la consciència sobre la diversitat del patrimoni cultural de la humanitat, la seva vulnerabilitat i els esforços necessaris per a la seva protecció i conservació.

Aquest any, el celebrem des de casa. Per això, la nostra proposta és un recorregut virtual al Castell de Sant Miquel, posant en valor el monument més important de la història medieval dels municipis de Vallromanes i de Montornès del Vallès. Les imatges són de l’execució de la primera fase del Pla director, realitzada entre els mesos d'octubre de 2019 i març de 2020. Els treballs han consistit en l’excavació i consolidació de l’element més visible i simbòlic del Castell: la torre Mestre o de l’Homenatge.

Primera fase del Pla director

En aquesta etapa, s’ha realitzat l’excavació arqueològica del subsòl de l’interior de la torre i del perímetre extern, així com la restauració i consolidació de les restes arquitectòniques que ho han necessitat, especialment el coronament de la torre i un àmbit de pedra reblert pel seu propi enderroc, situat a l’oest.

D’altra banda, també s’ha consolidat l’accés original a la torre, una porta situada a la primera planta i que es troba actualment seccionada. A la seva base, han aparegut restes i estructures inèdites de l’àmbit situat al vessant oest de la mateixa, delimitat per la pròpia muralla del Castell. Paral·lelament s’han efectuat actuacions per netejar pintades al parament de la torre, tant a l’interior com a l’exterior.

Aquest treball serà el precedent de l’estudi exhaustiu del material arqueològic i de totes les dades recollides durant les excavacions.

Darrera actualització: 17.04.2020 | 21:17