Vallromanes commemora el 17M, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Dimarts, 17 de de maig de 2022 a les 11:09

Vallromanes commemora un any més el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que se celebra avui dimarts 17 de maig. Des de les regidories d’Igualtat, Cultura i Joventut, s’han organitzat dos actes que tindran lloc la setmana vinent:

  • Dimecres 25/05 a les 18h: Programa de ràdio al carrer conduït per Ona Jove amb el suport tècnic de Ràdio Intermitent, davant del mural de “La llibertat de ser qui ets”, al costat de l’Espai Jove Àrea51.
  • Dissabte 28/05 a les 18h: mostra de la residència artística de l’espectacle “Personas escandalosas que no caben en el mundo” de la Companyia Orientació Col·lectiva Loli, a l’exterior de l’Àrea51.

L’Ajuntament ha penjat al balcó de l’edifici consistorial la bandera de l’arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBI, en senyal de compromís per tal de condemnar i alhora donar resposta a tota situació de discriminació, prejudici, rebuig, injustícia i hostilitat envers les persones per la seva identitat de gènere i/o orientacions sexuals i afectives.

L’adhesió a la commemoració referma el compromís del govern municipal per avançar i aconseguir plenament la no discriminació entre les persones. En aquesta línia, l’Ajuntament ha anat treballant en els darrers anys en polítiques d’igualtat i actualment compta amb un Pla d’Igualtat de Gènere.

L'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals l’any 1990 i va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

Darrera actualització: 17.05.2022 | 11:26