Vallromanes celebra diumenge 22 la festa de Sant Jordi

Dimecres, 18 d'abril de 2018 a les 20:10

Vallromanes avança aquest any la celebració de Sant Jordi al diumenge 22 d’abril amb la finalitat de facilitar la participació dels veïns i veïnes del poble.

La festa se situarà a la Plaça de l’Església, centre neuràlgic del municipi, i començarà a les 11 h. Les mares del 6è curs de l’escola Els Tres Pins posaran una parada amb roses i llibres de segona mà i destinaran els diners de la venda al viatge de final de curs.

Els llibres tindran un protagonisme destacat amb la presència d’autors locals amb exemplars de les seves obres i amb una parada de llibres. També les entitats del municipi tindran un espai a la Plaça de l’Església per ensenyar i explicar la seva activitat.

Durant el matí, d’11.30 h a 13.30, hi haurà també un taller de màscares de Sant Jordi per a infants, a càrrec d’Activijoc.

Ràdio Vallromanes surt al carrer

Ràdio Vallromanes sortirà al carrer per recollir i explicar l’ambient festiu i retransmetrà un programa especial el dilluns 23 a partir de les 9 h. El Club de lectura protagonitzarà la tertúlia literària, dirigida per Gemma Mulet, que començarà a les 12 h i serà enregistrada per Ràdio Vallromanes.

També hi haurà lectura de textos des d’un faristol, en la qual participaran el Grup poètic de Vallromanes i tots els veïns i veïnes que ho desitgin.

Homenatge a tres dones escriptores

El tradicional sopar de Sant Jordi, que arriba a la desena edició, se celebrarà el divendres 27 a les 21 h al Casal de Cultura.

Enguany, coincidint amb l’elaboració del Pla Local d’Igualtat de Gènere, l’acte estarà dedicat a les escriptores Montserrat Abelló, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal. Per aquest motiu, veïns i veïnes del poble i el Grup Poètic de Vallromanes participaran en aquest homenatge i donaran veu a fragments d’obres d’aquestes tres escriptores.

Un any més, en el decurs del sopar, els assistents podran llegir textos davant del públic. Enguany, la celebració estarà amenitzada per l’espectacle Les dones de Guido Contini, de Mariona Castillo i el pianista Gustavo Llull. El Restaurant Can Poal serà l’encarregat d’elaborar el menú, de 28€.  

Darrera actualització: 18.04.2018 | 21:16