Una trentena d’assistents a la sessió informativa sobre l’estat de 5 projectes municipals

Divendres, 31 de març de 2023

Ahir dijous a la tarda va tenir lloc la sessió informativa sobre l’estat de 5 projectes municipals a la sala de conferències del Casal de Cultura. Davant d’una trentena d’assistents, part de l’equip de Govern (els regidors Mireia Núñez de Prado i Carles Ortiz) amb l’alcalde David Ricart al capdavant van explicar en quin punt es troben cinc projectes municipals en vies de desenvolupament: l’itinerari de mobilitat sostenible de Vallromanes a Vilanova del Vallès, la reforma de la zona esportiva, el nou espai jove, el magatzem de la brigada municipal i la zona d’esbarjo per a gossos.

1. Itinerari mobilitat sostenible de Vallromanes a Vilanova del Vallès

El projecte ja està redactat pel Consell Comarcal a petició dels dos ajuntaments i ara des del Consell es demanaran informes a Carreteres i a l’ACA per a posteriorment ser aprovat a cada Ple municipal. Es tracta d’un carril segregat al costat dret de la carretera en direcció a Vilanova del Vallès, amb 2’4 km de recorregut, 1’9 km al terme de Vallromanes i 0’5 km al terme de Vilanova del Vallès, que tindrà3 metres d’ample per permetre el doble sentit per a vianants, bicicletes i patinets. Comptarà amb il·luminació amb fanals en tot el recorregut. El pressupost total de l’obra és de 2’5€ milions amb finançament previst a través dels Fons europeus Next Generation. Calendari: 2023 informes i aprovació projecte a partir 2024 tramitar petició finançament.

2. Reforma zona esportiva

Es divideix en tres parts:

  • Avant-projecte de nous edificis (consergeria, vestidors, bar) i edifici gimnàs.
  • Projecte de Camp de futbol amb gespa artificial.
  • Projecte pistes de pàdel i pista polivalent.

L’avant-projecte, redactat per Àgora Arquitectura, preveu retirar la caseta mòbil i enderrocar l’edifici (actual bar i vestidors) per construir nou edifici de 600m2, d’aspecte lleuger i amb coberta dentada, on s’ubicaria la recepció, el bar, el magatzem i els vestidors per a piscina i per a futbol. També preveu construir un gimnàs de 200m2 a l’actual pista de pàdel, amb lavabos i vestidor. L’actual pista de tennis passaria a ser tres pistes de pàdel i el camp de futbito passaria a ser una pista polivalent per a tennis, voleibol i futbito. El projecte de camp de futbol de gespa artificial contempla un camp de 90x50m que inclouria dos camps transversals de futbol 7. Els vestidors serien compartits amb els de la piscina.  Les grades pel públic es situarien en un balcó al llarg del lateral est. El cost previst aproximat (IVA i BE inclosos): Nou edifici: 535.000€; Gimnàs: 350.000€; Camp de futbol 450.000€; 3 pistes de pàdel i pista polivalent 179.000€. Total  1.514.000€. Els projectes estan pendents de redacció.  

3. Nou espai jove

Es preveu una nova ubicació per tal de disposar de més espai, doblant la superfície (de 90m2 a 198m2) i per no quedar encaixonat amb el nou camp de futbol. Es vol aprofitar l’estructura actual del magatzem de la brigada situat al camp de futbol amb accés per la rampa. El disseny del projecte haurà de comptar amb la participació dels joves usuaris de l’espai. Cost aproximat previst 175.000€

4. Magatzem municipal

Actualment els vehicles i el material de la Brigada municipal està repartit en tres espais: darrere de l’ Ajuntament, al pàrquing de la Rambla i al magatzem del camp de futbol. L’Avant-projecte redactat per Nadico preveu una nau de 500 metres d’una sola planta, ubicada a la zona d’equipaments de La Joiosa. La ubicació ofereix la màxima centralitat geogràfica i amb una baixa densitat de veïns. El magatzem, a diferència d’altres equipaments, només comporta activitat els matins de dilluns a divendres. Cost aproximat:  526.000€. Ja hi ha fet l’avant-projecte, resta pendent redactar el projecte.

5. Zona esbarjo gossos

El projecte ja està aprovat definitivament pel Ple. Es tracta d’un espai de 900m2 a la zona d’equipaments triangular entre el final de la riera i la carretera BP-5002. L’objectiu és oficialitzar i protegir un espai ja utilitzat com a zona d’esbarjo de gossos. Cost de 34.000€ i l’adjudicació del contracte és imminent.

Darrera actualització: 31.03.2023 | 12:57