Un vallromaní participa en el projecte Connecta Jove VO, de formació i inserció laboral per a joves

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 08:00
  • Un vallromaní participa en la formació Automatització i logística 4.0 de Connecta Jove VO, un projecte d’orientació, formació i incorporació al mercat laboral a joves entre 16 i 29 anys de la comarca del Vallès Oriental. La iniciativa s’emmarca en la convocatòria de Projectes Singulars, finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu (Iniciativa d’Ocupació Juvenil).

Connecta Jove VO està liderat per PIMEC i hi participen Granollers Mercat EPE, l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i les entitats de formació Eurecat, CIEF i Isoveri (centres formatius de reconeguda experiència). El projecte, d’una durada prevista d’11 mesos (de setembre de 2020 a juliol de 2021), ajudarà a inserir laboralment 90 joves de la comarca. Aquests es repartiran en sis grups i comptaran amb una persona orientadora/tutora.

Les accions que es duran a terme durant l’execució del Connecta Jove VO seran: 

  • Orientació sociolaboral individual i grupal (orientació laboral per competències, acompanyament i suport en el procés de recerca de feina; orientació i seguiment acadèmic).
  • Formació professionalitzadora subvencionada, oferint diversos itineraris formatius:  Automatització i logística 4.0 (30 places) /  Màrqueting digital i e-commerce (15 places) / Introducció a la automatització en robòtica (15 places) / Manteniment industrial amb programació de PLC (15 places) / Certificat de Professionalitat en Muntatge i manteniment d’instal·lacions frigorífiques (15 places).
  • Es programaran visites a empreses i activitats socials per treballar la cohesió de grup i l’arrelament al territori.

Al llarg de tot el programa es realitzaran accions de prospecció a empreses per tal de copsar possibles necessitats de cobertura de lloc de treball en les especialitats i sectors relacionats amb la formació programada, oferint possibilitats d’inserció laboral als joves participants. 

També es treballarà per cercar el retorn al sistema educatiu en els casos en que aquesta sigui l’opció d’itinerari triada i consensuada amb els joves participants. 

Els requisits per a participar en el Connecta Jove VO són:

  • Tenir entre 16 i 29 anys. 
  • Estar inscrits/es al SOC com a demandants d'ocupació.
  • Estar inscrits/es a la Garantia Juvenil.
  • Residir al Vallès Oriental, prioritàriament. 

Les persones interessades a participar a Connecta Jove VO poden contactar amb l'espai jove Àrea51 (638 300 982) o al web de PIMEC.

Darrera actualització: 19.11.2020 | 18:18