Temps de bolets

Dilluns, 25 d’octubre de 2010
Ja tenim la tardor aquí i com cada any apareixen els apreciats bolets en els nostres boscos. A Catalunya es poden trobar moltes espècies comestibles i amb un elevat interès gastronòmic, però n'hi ha d'altres que són tòxiques. Fins i tot espècies que les hem tingut com a comestibles han passat a ser tingudes com a tòxics com es el cas del Verderol, groguet o pixaconill(El nom segons el lloc).

Des de l'Ajuntament us recomanem que sols recolliu les espècies conegudes i que deixeu aquells que us inspira un petit dubte, tan pel color o la textura. Cal tenir en compte que la pluja pot fer perdre part de l'ornamentació d'un bolet o fer-li canviar el seu color.

Els mètodes tradicionals per a conèixer un bolet dolent tals com l'ennegriment del gra d'all o la patata o les culleretes de plata són falsos.

No facis que una sortida lúdica pels boscos és torni en un mal son. Aneu amb compte!
Darrera actualització: 6.02.2017 | 16:58