Resum del Ple del dijous 15 de setembre de 2016

Divendres, 16 de setembre de 2016 a les 00:00
El Ple ordinari d'aquest dijous, 15 de setembre, ha aprovat inicialment la modificació del Pla dordenació urbanística municipal als sectors del camp de futbol, Cal Pirrot, el Llac i el carrer Vista Alegre; la modificació de la taxa del servei de l'escola bressol; i una moció per a la defensa del dret de les dones al treball en igualtat doportunitats. En la sessió plenarària, també sha pres coneixement de la renúncia al càrrec de regidora dHelena Masanas per motius laborals.

Aprovada inicialment la modificació del POUM a Cal Pirrot, el Llac i el carrer Vista Alegre

El Ple de lAjuntament ha aprovat inicialment aquest dijous, 15 de setembre, la modificació del Pla dordenació urbanística municipal (POUM) als sectors del camp de futbol, Cal Pirrot, el Llac i el carrer Vista Alegre, que recull lacord plenari de 2015 de suprimir la construcció dels 72 pisos al camp de futbol per recuperar els terrenys com a equipament públic i destinar les Antigues Escoles com a Centre de Dia i Casal de la Gent Gran.

La part del sostre dedificabilitat que selimina al camp de futbol es distribueix entre la zona de Cal Pirrot, el Llac i el carrer Vista Alegre amb lobjectiu de potenciar el centre urbà i donar resposta a les demandes dhabitatge en determinades tipologies (plurifamiliar, dimensions reduïdes, assequible...), tal com va posar de manifest lestudi sobre ladequació del POUM a les necessitats dhabitatge realitzat el 2014.El sostre dedificabilitat és d'un màxim de 140 habitatges.

Aquest punt va comptar amb els vots a favor de MxV-ERC i CDC i labstenció dIVALL El grup municipal de Gent de Vallromanes no va participar en el debat plenari perquè segons el seu portaveu, David Carrillo, la sessió no shavia convocat correctament i va abandonar la sala en el punt 2 de lordre del dia.

 

Saprova la modificació de la taxa del servei de lescola bressol municipal

El Ple de lAjuntament ha aprovat amb els vots favorables de MxV-ERC, CDC i IVALL la modificació de lOrdenança Fiscal número 27, reguladora de la taxa per a la prestació del servei de lescola bressol, per actualitzar les quotes, que daten del 2010.

La proposta aprovada recull un increment del quadre tarifari per a lescolarització de jornada completa (de 137 a 150,70 per mes i infant) i per a lescolarització de mitja jornada (de 101,70 a 111,87) i elimina les quotes per material. També preveu una reducció de limport tarifari en situacions descassa capacitat econòmica i una bonificació del 5% per als alumnes empadronats al municipi.

 

Aprovada una moció per a la defensa del dret de les dones al treball en igualtat doportunitats

El Ple ha aprovat amb els vots favorables de MxV-ERC, CDC i IVALL una moció presentada per MxV-ERC i CDC. Amb el text aprovat, lAjuntament es compromet a elaborar, aprovar, executar i avaluar un pla digualtat de dones i homes així com un protocol per prevenir i abordar lassetjament sexual i per raó de sexe.

Els acords adoptats són:

ACORDS

Primer. Donar suport al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat en les iniciatives legislatives que permetin fer plenament aplicables i efectives les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional.

Segon. Participar de les accions que es puguin organitzar en rebuig de la suspensió de les lleis catalanes i a favor de la sobirania del Parlament de Catalunya.

Tercer. Garantir el compliment per part de lAjuntament de larticle 15 de la llei 17/2015 sobre lobligatorietat delaborar, aprovar, executar i avaluar un pla digualtat de dones i homes així com un protocol per prevenir i abordar lassetjament sexual i per raó de sexe.

Quart. Donar suport a les empreses del municipi sobre els plans digualtat i les mesures per prevenir i abordar lassetjament sexual i per raó de sexe en làmbit laboral, així com fer-los arribar la recomanació dinscriure els respectius plans al registre de Plans dIgualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Cinquè. Fer arribar aquest acord a les entitats de dones del municipi, a la representació dels treballadors i treballadores del consistori i a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.

Podeu llegir el text íntegre de la moció al document que sadjunta en la part inferior.

 

Renúncia de la regidora Helena Masanas

En la sessió ordinària de Ple celebrada aquest dijous 15 de setembre, sha pres coneixement de la renúncia al càrrec de regidora dHelena Masanas (MxV-ERC) per motius laborals. Helena Masanas va entrar a lAjuntament el 13 de juny de 2015 i ha estat regidora de Comunicació i Noves Tecnologies, Infància i Esports.

Darrera actualització: 06.02.2017 | 17:01