Recepció final de les obres d’urbanització de Can Corbera

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 00:00

L’acte va comptar amb la presència d’un representant de la comissió veïnal, el director tècnic de l’obra, el responsable de l’empresa constructora, i l’Alcalde de Vallromanes, David Ricart.

El passat dijous 6 de maig va tenir lloc la recepció final de les obres d’urbanització de Can Corbera. L’acte va comptar amb la presència d’un representant de la comissió veïnal, el director tècnic de l’obra, el responsable de l’empresa constructora, i l’Alcalde de Vallromanes, David Ricart, que va expressar la seva satisfacció per la millora que suposa aquesta actuació per als veïns d’aquesta urbanització: Satisfets que ara, després de tants anys, els veïns de Can Corbera ja no han de patir la pols a l'estiu i el fang a l'hivern”.

Entre les principals actuacions destaquen: l’asfaltat de 15.860m2, la instal·lació de nova senyalització viària tant vertical com horitzontal (amb 9 passos de vianants), la construcció de canonades soterrades per a la recollida de les aigües pluvials, que abans passaven per superfície, i la creació de voreres construïdes al nivell de la calçada (plataforma única). Del conjunt d’actuacions, només resta pendent la retirada dels suports d’instal·lacions existents d’electricitat i telefonia prevista quan tots els propietaris hagin condicionat les seves escomeses particulars.

Les obres es van iniciar al gener de 2019 i es van reprendre el 8 de maig de 2020 amb l’asfaltatge dels carrers després d’unes setmanes d’aturada per la declaració de l’Estat Alarma. L’empresa Rogasa Construcciones y Contratas S.A.U va executar per fases els treballs, que han comptat amb el seguiment d’una comissió veïnal.

Aquest projecte d’urbanització millora un d’anterior, de 2009, que la Junta de compensació de Can Corbera no va culminar. Després de diverses reunions entre l’Ajuntament i els propietaris, la Junta de Govern Local va aprovar el 2015 el canvi de sistema d’actuació urbanística de compensació a cooperació. En el primer, els propietaris es constitueixen en junta i executen i paguen les obres d’urbanització. En el de cooperació, l’Ajuntament lidera el procés i en repercuteix el cost als propietaris.

Darrera actualització: 17.05.2021 | 10:30

Imatges

Senyalització Can Corbera