Premi pel restaurant Sant Miquel de Vallromanes

Dijous, 29 de novembre de 2007
El prestigiós restaurant Sant Miquel de Vallromanes va obtenir un meritori segon premi en el CARTAVÍ 1er concurs de cartes de vins dels restaurants de Catalunya. L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc el dilluns 19 de novembre, a les sis de la tarda, al Palau de Congressos de Catalunya i va comptar amb la presència del Conseller d'Agricultura, Joaquim Llena.


Lliurament dels premis


També hi eren presents el president d'Associació Vinícola Catalana (AVC), Ramon Roqueta, en representació de les dues entitats organitzadores: Unió Vinícola del Penedès (UVIPE) i la mateixa AVC, el director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Joan Aguado, i el president de l'Associació Catalana de Sommeliers, Jordi Bort.

El propòsit del concurs és promoure i incentivar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants de Catalunya.

El jurat valorà, entre d'altres, els vins recomanats per la casa, les denominacions d'origen més pròximes al restaurant, la qualitat dels vins, el maridatge amb els plats i la relació qualitat-preu.

Una de les condicions per participar-hi era que almenys el 40% de les referències que es mostren a les cartes pertanyin a les denominacions d'origen catalanes, que s'ofereixin un mínim de cinc caves autòctons i que les cartes estiguin escrites en català.

El restaurant Cal Xim, de Sant Pau d'Ordal, ha estat el guanyador d'aquesta primera edició del concurs de cartes de vins dels restaurants de Catalunya. Entre els guanyadors del segon premi, a més del Sant Miquel, podem esmentar el llegendari El Bulli d'en Ferran Adrià.

En total es van presentar a concurs 435 cartes, de les quals se'n van preseleccionar 50, que van ser les que va puntuar el jurat en base als barems establerts en les bases del certamen. Finalment, hi ha hagut 26 guardonats en quatre categories.
Darrera actualització: 6.02.2017 | 16:56