MxV-ERC i IVALL arriben a un acord per modificar la taxa de guals, eliminant la seva obligatorietat

Dimarts, 27 de febrer de 2018 a les 11:30

L'alcalde, David Ricart, i el portaveu d'IVALL, Jordi Alburquerque, han signat aquest dimarts, 27 de febrer, un acord entre els dos grups municipals per modificar l'ordenança reguladora de la taxa de guals. La proposta, que els dos grups presentaran conjuntament en el Ple municipal del 15 de març de 2018 per al seu debat, planteja l'eliminació de l'obligatorietat de la taxa.

Text de l'acord entre els dos grups municipals:

"MXV-ERC i IVALL arriben a un acord per modificar la taxa de guals, eliminant la seva obligatorietat.

Els grups municipals de MxV-ERC i d’ IVALL han arribat un acord per a presentar conjuntament una proposta per a ser debatuda i aprovada en el proper Ple ordinari de 15 de març de 2018, que planteja modificar l'actual ordenança reguladora de la taxa de guals eliminant la seva obligatorietat.

La proposta consensuada entre els dos grups explica que la taxa de guals no ha aconseguit el consens ciutadà i polític necessari, és per això que plantegen modificar l'actual taxa que va ser aprovada en el Ple municipal de 20 d'octubre de 2016 a proposta de l'aleshores Regidora d'Hisenda, Mariluz Muñoz i amb els vots en contra d’IVALL.

La proposta acordada entre el grup del govern -MxV-ERC- i un dels grups de l'oposició -IVALL- que té garantida la seva aprovació per majoria absoluta en el proper plenari, planteja eliminar pel 2019 el caràcter obligatori de l'entrada i sortida de vehicles, i alhora mantenir la reserva d'aparcament només de forma voluntària a través de la placa de gual. La proposta es compromet també a no fer cap cobrament per aquest any 2018."

Darrera actualització: 27.02.2018 | 12:06