L’alcalde, David Ricart, sol·licita una reunió urgent a la Generalitat i a la Societat de Caçadors de Vallromanes per garantir la seguretat al poble

Dimarts, 2 de febrer de 2021 a les 12:00

L’alcalde, David Ricart, ha enviat aquest dilluns, 1 de febrer, una carta al director territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat (DARP), Josep Pena, i una altra al president de la Societat de Caçadors de Vallromanes, Antoni Bofill, per sol·licitar una reunió urgent per abordar l’activitat de la caça al poble i garantir la seguretat dels vallromanins i vallromanines.

En sengles missives, l’alcalde ha expressat la necessitat de donar una resposta ràpida, sense més demores, a aquesta problemàtica, de gran preocupació veïnal i consistorial, que ha augmentat en les últimes hores després que una persona morís aquest dissabte a Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental) i un ciclista quedés ferit a Massanes (La Selva) pels trets de dos caçadors. “Amb aquesta reunió d’urgència volem conèixer les mesures que el DARP i la Societat de Caçadors prendran per garantir que a Vallromanes no es pugui produir la mort de cap persona pels trets de la cacera.”, subratlla l’alcalde.

Des de fa mesos, l’Ajuntament està treballant per buscar una solució a aquesta situació. El Ple municipal de 19 de novembre de 2020 va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Generalitat la suspensió immediata de les jornades i batudes de caça durant el confinament municipal dels caps de setmana i celebrar un debat amb la ciutadania sobre la pràctica d’aquesta activitat en el marc del Pla estratègic de Vallromanes (es pot consultar la moció íntegra en aquest enllaç) .

Prèviament al debat de la proposta, l’alcalde ja es va reunir amb la Direcció General del DARP i amb la Societat de Caçadors de Vallromanes per buscar una solució definitiva a la problemàtica.

Darrera actualització: 02.02.2021 | 14:55