L’alcalde, David Ricart, es reuneix amb el director territorial del DARP i aquest es compromet a demanar al PROCICAT la suspensió de la caça els caps de setmana

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 18:53
  • També l’alcalde, amb la regidora de Medi Ambient, s’ha reunit amb la Societat de Caçadors de Vallromanes aquest dijous.

L’alcalde, David Ricart, s’ha reunit aquest dijous, 4 de febrer, per via telemàtica amb el director territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Josep Pena, per abordar l’activitat de la caça, de gran preocupació veïnal i consistorial, i conèixer les mesures que prendran per garantir la protecció dels vallromanins i vallromanines. David Ricart li ha sol·licitat la suspensió de la caça els caps de setmana i Josep Pena, que ha compartit la inquietud, ha comunicat que el Departament traslladarà al PROCICAT la petició.

Dilluns, 1 de febrer, l’alcalde va enviar una carta a Josep Pena i al president de la Societat de Caçadors de Vallromanes, Antoni Bofill, per abordar la problemàtica, que afecta la sensació de seguretat veïnal quan es gaudeix de l’entorn natural. Aquesta s’ha vist agreujada amb les restriccions de mobilitat per la COVID-19, que ha comportat un augment de la pràctica de l’esport i del lleure els caps de setmana, i pels darrers accidents, en què dissabte va morir una persona a Santa Maria de Martorelles i una altra va quedar ferida a Massanes pels trets de dos caçadors.

Des de fa mesos, l’Ajuntament està treballant per buscar una solució a aquesta situació. El Ple municipal de 19 de novembre de 2020 va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Generalitat la suspensió immediata de les jornades i batudes de caça durant el confinament municipal dels caps de setmana i celebrar un debat amb la ciutadania sobre la pràctica d’aquesta activitat en el marc del Pla estratègic de Vallromanes (es pot consultar la moció íntegra en aquest enllaç).

Reunió amb la Societat de Caçadors de Vallromanes

D’altra banda, David Ricart i la regidora de Medi Ambient, Chantal Barber, s’han reunit avui al matí amb representants de la Societat de Caçadors de Vallromanes per reclamar-los que suspenguin l’activitat de caça els cap de setmana. Els representants de la Societat de Caçadors de Vallromanes s’han compromès a extremar les mesures de seguretat i finalitzar la temporada al mes de febrer en lloc d’acabar-la al març.

Darrera actualització: 04.02.2021 | 19:06