L’Ajuntament procedirà a la tala d'una de les alzines de l’avinguda Can Galvany, afectada per un tipus de fongs que en comprometen l'estructura

Dilluns, 8 de febrer de 2021 a les 14:08
  • L’actuació es realitzarà després de la sol·licitud dels corresponents informes al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i al Departament de Cultura de la Generalitat.

L’Ajuntament procedirà en els pròxims dies a la tala d’una de les alzines de l’avinguda Can Galvany, inclosa al Catàleg Local de Béns a Protegir com a element d’interès, pels danys que presenta l’estructura, posant en perill la seguretat de l'entorn.  L’exemplar afectat és el que se situa a la confluència del carrer Mossèn València amb l’avinguda Can Galvany.

La decisió s’ha pres després de sol·licitar els corresponents informes tècnics interns per conèixer la situació de l’alzina i les possibles opcions d’actuació. D'acord amb aquests informes l'exemplar està molt afectat per fongs xilòfags, la qual cosa fa molt difícil la seva viabilitat, i en proposa la tala . Tanmateix s'han sol·licitat informes al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (DARPA) i  al Departament de Cultura de la Generalitat, i havent rebut els corresponents vist-i-plau, l’Ajuntament ha decidit procedir a aquesta actuació.

Durant les feines es valorarà l'estat del tronc principal per poder determinar si es pot preservar alguna secció per guardar-ne memòria.

Els treballs han estat adjudicats a la Federació ADF Maresme per un import de 590 € (IVA inclòs).

Element catalogat

L’alzina forma part d’un conjunt de 12 exemplars, tots ells inclosos al Catàleg Local de Béns a Protegir com a element d’interès.

Darrera actualització: 08.02.2021 | 14:12