La mongeta del ganxet a Vallromanes

Diumenge, 18 de novembre de 2007
Els restaurants vallromanins Mont-Bell i La Noguera participen a les Jornades Gastronòmiques de la "Mongeta del Ganxet" que començaren el 16 de novembre i s'allargaran fins al 16 de desembre. El Gremi comarcal d'hoteleria i turisme del Vallès Oriental ha posat en marxa aquesta iniciativa amb l'objectiu de potenciar un dels productes alimentaris de més prestigi de la nostra comarca, per tal que tothom que ho desitgi pugui degustar un dels dos plats elaborats amb mongetes del ganxet a qualsevol d'aquests dos restaurants, així com també a molts altres de la comarca adherits a les jornades.

Les excel·lents qualitats d'aquesta llegum, l'han fet mereixedora de la Denominació d'Origen Comarcal de Productes Alimentaris. Més enllà de la tradicional botifarra amb mongetes, es poden assaborir simplement bullides durant més de dues hores i amanides amb oli novell. Una de les combinacions més habituals és la que uneix les mongetes amb la cansalada, sempre regades amb l'oli on s'ha cuit.

La mongeta del ganxet, de la qual se'n cullen uns 250.000 quilos l'any al Vallès Oriental, s'adquireix tradicionalment a petites explotacions agràries, ja que són pocs els pagesos que la cultiven en grans quantitats.

Són llegums de grans qualitats nutricionals, riques en hidrats de carboni, proteïnes i fibra. Són idònies per a la prevenció de dolències cardiovasculars i intestinals.
Darrera actualització: 6.02.2017 | 16:56