Es presenta la proposta de document final del Pla Estratègic Vallromanes 2033

Dijous, 28 d'octubre de 2021 a les 13:10

Ahir dimecres 27 d’octubre va tenir lloc al Casal de Cultura la presentació dels resultats i el document final del Pla Estratègic Vallromanes 2033, el full de ruta a seguir per tenir el model de poble desitjat d’aquí a 12 anys amb les propostes sorgides del procés participatiu amb la ciutadania i les entitats a través de les sessions participatives i del quadern de debat familiar.

Les propostes es van classificar a través de 13 indicadors: urbanisme i habitatge, mobilitat, manteniment, medi ambient, salut, economia, esports, educació, benestar, cultura i convivència, seguretat i civisme, comunicació i participació, i governança local. Les principals aportacions recollides marquen un alt grau de coincidència entre participants en quant al model de poble desitjat amb punts destacats com la millora en el servei de transport i la connectivitat, el foment del reciclatge i l’ús d’energies renovables, el manteniment de les zones verdes i la promoció de campanyes de civisme a l’entorn natural, i la voluntat de trobar un equilibri entre la necessitat d’habitatge i el creixement sostenible.

Dels resultats obtinguts del quadern de debat familiar que es va fer arribar a tots els habitatges de Vallromanes, se’n desprèn el suport d’entre el 65% i el 96% dels participants a les 47 propostes presentades. Entre les més votades destaquen les de reduir el perill d’incendis amb la neteja de finques rústiques descuidades i assegurant les franges perimetrals, continuar potenciant el Casal De Cultura amb oferta variada i aconseguir la connexió de transport de bus amb l’estació de tren de Montmeló. A la part de l'enquesta de valoració dels serveis i equipaments, els més valorats són: l'Escola Bressol, el Casal de Cultura i els establiments de restauració i turisme, i els menys valorats l'estat dels carrers i voreres, els serveis sanitaris i el transport públic.

A l’acte de presentació hi van assistir una vintena de persones que van poder consultar dubtes i debatre sobre les propostes presentades. El següent pas serà portar el document amb aquesta proposta final a l'aprovació del Ple Municipal. Des de l'Ajuntament es vol agrair a totes les persones que durant el procés s’han implicat, participant i aportant la seva visió i les seves propostes.

Es pot fer el seguiment de tota la informació sobre el Pla Estratègic Vallromanes 2033 a https://view.genial.ly/5fc629302bc71a0d1932aba9

Darrera actualització: 28.10.2021 | 13:10