Es desplega totalment la tecnologia 4G a Vallromanes

Dilluns, 23 de de maig de 2022 a les 13:03

L’Ajuntament de Vallromanes ha anunciat que finalment es solucionen els problemes de cobertura de telefonia mòbil que hi havia al municipi amb la implantació d'un nou repetidor per al desplegament total de la tecnologia 4G a Vallromanes. Aquesta fita arriba després de dos anys de reunions contínues de l’àrea de TIC amb Localret -Consorci local que treballa per al desenvolupament de les xarxes i dels serveis de telecomunicacions i del qual l'Ajuntament de Vallromanes n'és soci-, les principals operadores de telefonia mòbil i la Generalitat de Catalunya, i de la realització de l’estudi d’identificació de zones fosques de cobertura al municipi, que determinava la necessitat de col·locar un repetidor per part de les operadores a l’antena CTTI situada a Mas Miquel.

Finalment, i gràcies a la feina realitzada per l’Ajuntament i amb el suport i col·laboració del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat, Vodafone ha fet el pas d’instal·lar a finals de la setmana passada un repetidor a l’antena situada a Mas Miquel, propietat de la Generalitat, fet que permetrà acabar de desplegar el 4G perquè Vallromanes compti amb bona cobertura a tot el municipi.

Inici del desplegament del 5G
El Ministeri ha donat el permís a les principals operadores de telefonia mòbil perquè puguin instal·lar els seus repetidors per tal d’iniciar el desplegament del 5G al municipi. Aquesta tecnologia farà ús de la línia 700, freqüència fins ara ocupada pel senyal de TDT. L’alliberament d’aquesta línia per instal·lar el 5G mòbil pot comportar afectacions  en la recepció del senyal de televisió i caldrà resintonitzar l’antena  a nivell particular. És per això que el Ministeri ha posat a disposició un telèfon d’atenció gratuït per a informació, consultes i incidències que puguin sorgir quan es comenci a fer ús d aquesta línia 700. Tel: 900 833 999.

Darrera actualització: 23.05.2022 | 13:28