El Ple debatrà la bonificació del 50% en l’IBI dels habitatges amb instal·lacions d’energia solar

Dijous, 8 d'octubre de 2020 a les 12:00

El Govern municipal (MxV-ERC, JxV i regidor no adscrit) portarà a la sessió plenària extraordinària del 15 d’octubre, on es debatran les ordenances fiscals, una proposta de bonificació del 50% a la quota de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a aquells habitatges que incorporin instal·lacions d’energia solar fotovoltaica.

El Ple del 16 de juliol va aprovar per unanimitat una moció per fomentar l’ús de les energies renovables, on tots els grups municipals es comprometien a estudiar “quines serien les possibles bonificacions aplicables a l’IBI i a d’altres impostos per a la instal·lació d'energia solar tèrmica i/o fotovoltaica al municipi de Vallromanes". El text inicial va ser presentat per GdV i MxV-ERC i IVALL van presentar-hi esmenes, que van ser acceptades per unanimitat.

La proposta que es portarà a Ple el 15 d’octubre planteja una bonificació del 50% durant tres anys, amb un màxim de 550 € anual, per a les instal·lacions d'energia solar que tinguin un mínim del 30% de la potència contractada.

Aquesta mesura, que vol incentivar la instal·lació d'energia solar als habitatges de Vallromanes, se suma a altres bonificacions ja aplicables, com la del 95% a l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres per l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

Darrera actualització: 08.10.2020 | 12:11