El Ple aprova una moció de suport als presos polítics en vaga de fam

Divendres, 21 de de desembre de 2018 a les 09:50

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous, 20 de desembre, una moció de suport als presos polítics en vaga de fam, presentada pels grups municipals MxV-ERC, PDeCAT i IVALL. En la votació, GdV s’hi va abstenir.

Els acords adoptats són:

PRIMER.- Donar ple suport a la decisió dels presos polítics Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn d’iniciar una vaga de fam en denúncia a l’actuació del Tribunal Constitucional, que amb la seva manera de procedir davant dels recursos d’empara presentats pels presos polítics evita l’accés de les seves peticions als Tribunals Europeus i Internacionals.

SEGON.- Donar suport a totes les accions judicials impulsades pels presos polítics per tal d’aconseguir que es revisi una presó provisional totalment injusta.

TERCER.- Exigir al Tribunal Constitucional que resolgui els recursos d’empara presentats pels presos polítics.

QUART.- Notificar aquest acord al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i al Congrés de diputats, al Senat, al Parlament Europeu, a Amnistia Internacional i a l’Oficina de l’Alt comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH). I donar trasllat també d’aquesta moció al Tribunal Constitucional.

Pots consultar el tex íntegre de la moció aquí.

Darrera actualització: 21.12.2018 | 12:51