El Ple aprova una moció de suport a Quim Torra i Oriol Junqueras

Dilluns, 20 de gener de 2020 a les 09:00

El Ple de l’Ajuntament de dijous 16 de gener va aprovar una moció de rebuig a les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) en relació a la inhabilitació del President de la Generalitat, Quim Torra, i la negació de la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras.

El text, acordat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), va ser presentat per MxV-ERC, IVALL i JxV i va comptar amb el suport d’aquests grups i l’abstenció de GdV i del PSC.

Els acords adoptats són:

PRIMER.- Rebutjar la resolució de la Junta Electoral Central per la qual s’intenta executar la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat Quim Torra i s’ordena la retirada de la seva credencial de diputat. L’esmentada resolució vulnera tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya.

SEGON.- Rebutjar la resolució de la mateixa Junta Electoral Central en què nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras, malgrat la recent sentència del TJUE en què es dictamina que hauria d’haver recollit l’acta d’eurodiputat i, per tant, tindria immunitat parlamentària. A més, en data 5 de gener, el Parlament Europeu ha reconegut com a eurodiputats al propi Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín.

TERCER.- Donar suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el proppassat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili.

QUART.- Instar l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país. S’ha de posar fi a la repressió, la judicialització i la persecució d’electes, representants de la societat civil i institucions que, a més de no aportar solucions, allunyen l’acord polític.

CINQUÈ.- Reclamar la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

SISÈ.- Mantenir el compromís com a electes locals a seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret a què siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics.

SETÈ.- Comunicar els presents acords a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Congrés dels Diputats, a la Presidència del Govern de l’Estat, a la Presidència del Parlament Europeu, als municipis agermanats i a les entitats municipalistes de Catalunya. I donar a conèixer el contingut d’aquesta moció a la ciutadania del nostre municipi per aquells mitjans que es creguin oportuns.

Pots llegir el text íntegre en aquest enllaç.

Darrera actualització: 20.01.2020 | 09:07