El Ple aprova una moció a favor de l’absolució dels presos polítics

Divendres, 16 de novembre de 2018 a les 14:00

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous 15 de novembre una moció d'urgència a favor de l’absolució dels presos polítics, redactada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i presentada pels grups municipals MxV-ERC, PDeCAT i IVALL. Gent de Vallromanes s’hi ha abstingut.

Els acords adoptats són:

“PRIMER.- Rebutjar rotundament les peticions de presó que demana la Fiscalia i Advocacia de l’Estat als nostres representants polítics i socials per haver permès el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

SEGON.- Exigir l’absolució de totes les persones acusades, captius d’uns fets inexistents i d’un relat inventat que té com a únic objectiu el càstig i l’escarment.

TERCER.- Denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol i la manipulació de la realitat, per crear un relat que es basa en la violència que no va existir mai en tots els actes i manifestacions cíviques i pacífiques dels catalans.

QUART.- Exigir la llibertat immediata i incondicional dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

CINQUÈ.- Donar suport i solidaritat a tots aquells i aquelles que avui pateixen la repressió per part de l'Estat, i a totes les famílies, amics i amigues dels presos i preses polítics i persones exiliades.

SISÈ.- Donar trasllat d'aquesta moció als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, als grups parlamentaris del Parlament Europeu i a l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans (ACNUDH). També a l'ACM i a l'AMI.”

Pots llegir el text íntegre aquí.

Darrera actualització: 17.11.2018 | 13:36