El Ple aprova una declaració institucional contra la violència masclista

Divendres, 22 de novembre de 2019 a les 10:00

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat aquest dijous, 21 de novembre, una declaració institucional contra la violència masclista amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora el 25 de novembre.

Els acords adoptats són:

Primer.– Manifestar la nostra més enèrgica repulsa davant de les situacions de maltractaments i violència masclista que pateixen les dones, al mateix temps expressar la nostra solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

 Segon.–  Manifestant el compromís de continuar treballant per fer del nostre municipi un espai de tolerància zero amb la violència de gènere, utilitzant tots els instruments que té el nostre ajuntament per a erradicar en la seua totalitat la violència cap a les dones.

Tercer.– Continuar treballant, a través del vigent Pla d’Igualtat de Vallromanes, per a la prevenció i la sensibilització en igualtat que ajudi a desmuntar des de l’origen determinada cultura patriarcal que atempta contra la vida i els drets de les dones.

Quart.– Reiterar el nostre suport incondicional a la comunitat educativa, per a que puguem millorar els mecanismes per a la detecció precoç i per a continuar ensenyant des de les escoles, a construir la igualtat a través del respecte mutu.

Cinquè.– Manifestar el compromís per erradicar i actuar amb determinació contra qualsevol manifestació sexista i estereotipada a les activitats i espais culturals i d’oci al nostre municipi.  Reforçar les campanyes de sensibilització contra la violència de gènere i enfortint la detecció i el recolzament a les dones víctimes i els seus fills i filles menors.

Sisè.– Animar totes les persones a participar als actes al voltant del Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, i que a Vallromanes en concret a la representació teatral Bomber(s) que es farà el dissabte 23 de novembre a les 20.30h al Casal de Cultura.

Setè.– Convocar pel dilluns 25 de novembre a les 12 h una concentració davant l’Ajuntament de Vallromanes per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i alhora manifestar el rebuig a tots els casos de violència envers les dones i el rebuig, per insuficients, a les darreres sentències per delictes sexuals.

Pots consultar el text íntegre de la Declaració institucional aquí.

Darrera actualització: 22.11.2019 | 10:00