Divendres 20 comença la festa major de Sant Miquel

Dimarts, 17 de setembre de 2019 a les 12:00

Aquest divendres, dia 20, es dona el tret de sortida a la festa major de Sant Miquel, que té com a dia central el 29, diada de Sant Miquel, copatró de Vallromanes. Una quarantena d’actes configuren el programa, que planteja activitats per als joves, gent gran, famílies i per a tots els públics.

Els joves arrenquen la festa major amb la cinquena edició de la Survival Zombie Vallromanes (divendres 20, a partir de les 19.30 h, Casal de Cultura). Es tracta d’un joc de supervivència, organitzat i impulsat pel jovent de Vallromanes amb el suport de l’Ajuntament i amb la col·laboració d’altres joves dels municipis del voltant, com Vilanova del Vallès i Montornès del Vallès. El joc començarà a les 20.30 h. En acabar hi haurà xocolatada per a tothom i es farà el lliurament dels premis als guanyadors.

Una festa molt esportiva

Els esports també són un dels grans protagonistes de la festa major de Sant Miquel. Dissabte 21 concentrarà un gran elenc d’activitats: melé de petanca (9 h, camp de futbol), torneig d’escacs (10.30 h, Plaça de l’Església), tir a l’arc per als socis/es federats/es (17 h, camp de futbol), torneig de pàdel mixt (17 h, zona esportiva) i  torneig de futbol (18 h, zona esportiva). Diumenge 22 la Plaça de l’Església acollirà partides simultànies d’escacs (10.30 h). Divendres 27 continuarà l’activitat esportiva amb el 3x3 de bàsquet (16 h, Pista coberta).

Aquest primer cap de setmana de festa major es completa amb música del Comando Wateke (23.30 h, Pista coberta) i el concert de G de Gòspel, on participa En Clau de Gòspel (18 h, Casal de Cultura). Coincidint amb el concert de Comando Wateke, el servei Crític instal·larà un estand informatiu sobre els riscos associats al consum de drogues.

La Coral de Vallromanes torna a ser una de les protagonistes de la festa major de Sant Miquel. Aquest any actuarà amb la Coral Polifònica Joia, d’Alella (dissabte 21, 19 h, Casal de Cultura).

Xavier Palomino, pregoner

L’encarregat de llegir el pregó serà el professor de teatre del Casal de Cultura Xavier Palomino (dijous 26, 21 h, Plaça de l’Església). Tot seguit, hi haurà l’esperada botifarrada (21.30 h, Plaça de l’Església).

Com és tradicional, dijous també se celebrarà el dinar de la gent gran (14 h, restaurant Mont-Bell). L’àpat, organitzat per l’Ajuntament, és gratuït per a totes les persones empadronades a Vallromanes majors de 65 anys.

Com a novetat d’aquest any, els joves faran un programa especial d’Ona Jove, l’espai de Ràdio Vallromanes produït i conduït des de l’equipament juvenil Àrea51 (dijous 26, 18 h, a Ràdio Vallromanes).

Les activitats continuaran divendres amb un concert de rap d’Status Quoniam (22.30 h, Pista coberta).

Dissabte 28 serà una jornada molt familiar, amb l’espectacle Asteroid, de la companyia Campi Qui Pugui (18 h i 20 h, Pista coberta) i xocolatada popular, per gentilesa del restaurant Mont-Bell (19 h, Pista coberta). Aquestes activitats donaran pas al tradicional sopar de festa major, servit pels joves del poble (21.30 h, Casal de Cultura).

La jornada es tancarà amb un ball-concert de festa major amb la Banda Paranoia (23.30 h, Casal de Cultura).

Diada de Sant Miquel

El 29 de setembre, diada de Sant Miquel, tindrà lloc la trobada de plaques de cava, que reuneix col·leccionistes d’arreu de la demarcació de Barcelona (9.30 h, La Rambla), la postulació anual en lluita contra el càncer (al matí, Plaça de l’Església) i tir a l’arc (10 h, camp de futbol). Enguany torna el taller per aprendre a fer avions de paper (10 h, Pista coberta), que anirà seguida d’una exhibició i competició.

Com és tradicional, el 29 de setembre se celebra la missa solemne en honor a Sant Miquel, amb cants de la Coral de Vallromanes. En acabar (13 h, a la Plaça de l’Església), hi haurà ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Principal de l’Escala i a la tarda (17.30 h, Skate Park), competició i taller d’scooter i espectacle de màgia amb el Mag Lari (19.30 h, Casal de Cultura).

Diumenge finalitzarà amb les activitats de foc (corre la traca, correfoc i castell de focs) a partir de les 21.15 h per diferents punts del poble.

Dilluns 30, dia festiu local, clourà el programa de la festa major amb jocs infantils (11-14 h, Pista coberta) i el tradicional aperitiu de festa major.

La festa major, un dels temes del concurs de fotografia Premi Sant Miquel

Els Amics de la Fotografia de Vallromanes organitzen el concurs de fotografia Premi Sant Miquel, que aquest any arriba a la 23a edició. Un dels temes del certamen és la festa major de Sant Miquel (de dia i de nit).

Pots consultar el programa íntegre en aquest enllaç.

Darrera actualització: 17.09.2019 | 13:46