Declaració institucional per demanar la llibertat de les persones empresonades

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 09:00

El Ple ha aprovat per unanimitat aquest dijous, 16 de novembre, una declaració institucional presentada pel grup municipal PDeCat per "exigir l’excarceració immediata de totes les persones empresonades que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit a les urnes." El text va ser incorporat al punt 4 de l’ordre del dia, prèvia aprovació per unanimitat de la urgència de la declaració.

Els acords del text  són:

  • Exigir l’excarceració immediata de totes les persones empresonades que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit a les urnes.
  • Expressar el ple suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, encapçalat pel Molt Honorable president Carles Puigdemont.
  • Expressar el ple suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències  per l’aplicació de l’article 155 de la CE.
  • Instar la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.
  • Exigir l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la CE.

El text íntegre es pot llegir íntegre en la part de documentació.

En el punt número 4 es va debatre també la declaració institucional “per la llibertat de les preses i presos polítics”, presentada per MxV-ERC (es pot llegir el text íntegre en la part de documentació). PDeCat, IVALL i Gent de Vallromanes van votar-hi en contra, per la qual cosa aquesta declaració no va prosperar.

Darrera actualització: 17.11.2017 | 15:19