Continuen a bon ritme els treballs a la torre del Castell de Sant Miquel

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 13:23

Els treballs per a la preservació i recuperació del castell de Sant Miquel i el seu entorn continuen. L’alcalde de Vallromanes, David Ricart, juntament amb l’alcalde de Montornès del Vallès, José A. Montero, i personal tècnic van assistir ahir dijous 9 de setembre al seguiment de les obres d'excavació i consolidació dels espais de la torre del castell i els seus voltants en una visita guiada per l’arqueòleg Ferran Díaz. Entre les feines que s’estan duent a terme destaquen la recuperació d’una cisterna de grans dimensions que abastia d’aigua els habitants del castell i d'un annex a la torre que podria ser part del domicilium.

El 13 de març de 2020 van finalitzar les obres de restauració de la torre del Castell de Sant Miquel, emmarcades dins la primera fase de les 10 previstes dels treballs de preservació i recuperació d’aquest indret que està considerat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Les darreres actuacions van consistir en el tractament de la part de pedres vençudes, que van ser reposades, i la realització d’unes filades amunt. Està previst que la propera tardor s’iniciïn els treballs de la fase 2 on s’inclou una part de desbrossament forestal de la zona nord.

El Pla Director del Poblat Ibèric i el Castell de Sant Miquel estableix els criteris de les intervencions a desenvolupar per fases amb l’objectiu de facilitar-ne la lectura arquitectònica, potenciar la consciència de la població local sobre el valor històric del castell i garantir la seguretat dels visitants a l'espai. El Pla assenyala cinc sectors, entre els quals hi ha el recinte sobirà amb una torre de defensa, un pati d’armes i el domicilium.

Darrera actualització: 10.09.2021 | 12:59

Imatges

Castell Sant Miquel_01 Castell Sant Miquel_03 Castell Sant Miquel_04