Constituït l’Ajuntament, que escull David Ricart alcalde

Dissabte, 15 de juny de 2019 a les 21:00

Avui dissabte, 15 de juny, s’ha celebrat el ple de constitució de la corporació municipal, formada per 11 regidors i regidores: 4 de MxV-ERC, 3 de GdV, 2 d’IVALL,1 de JxV i 1 del PSC. La composició de l'Ajuntament sorgeix dels resultats de les eleccions electorals celebrades el 26 de maig. David Ricart (MxV-ERC) ha estat investit alcalde.

L’elecció de l’alcalde-president del Consistori s’ha realitzat amb una votació entre els candidats presentats per 4 de les 5 formacions polítiques que van obtenir representació en els passats comicis locals. MxV-ERC ha presentat com a candidat David Ricart; Gent de Vallromanes, David Carrillo; Junts per Vallromanes, Jordi Madaula i el PSC, Jaume Puigventós. IVALL ha renunciat a presentar candidat a l’alcaldia en compliment de l’acord per formar Govern amb MxV-ERC. David Ricart ha obtingut el suport de 6 dels 11 vots i ha aconseguit la majoria absoluta, que se situa en 6 vots.

La investidura de l’alcalde s’ha simbolitzat amb la recepció de la vara del govern del poble. Prèviament, els 11 regidors i regidores que formaran part del Ple durant el mandat 2019-2023 han pres possessió del càrrec. Els 11 edils són:

  • 4 de MxV-ERC: David Ricart, Mireia Núñez de Prado, Mònica Fernàndez i Chantal Barber
  • 3 de Gent de Vallromanes: David Carrillo, Rasha Grajera i Òscar Hugo
  • 2 d’iVall: Jordi Alburquerque i Carles Ortiz
  • 1 de Junts per Vallromanes: Jordi Madaula
  • 1 del PSC: Jaume Puigventós

L’acte l’ha tancat David Ricart amb el seu primer discurs com alcalde en aquest mandat. El text íntegre el podeu consultar aquí.

Trajectòria de David Ricart a l'Ajuntament

David Ricart és regidor de l’Ajuntament des del 2007. Al juny del 2012 va entrar al Govern després que prosperés una moció de censura de MxV-ERC i CiU contra l'exalcaldessa Lurdes Prims (IVALL). Fruit de l’acord entre MxV-ERC i CiU el 2012, al desembre de 2013 va ser investit batlle. Des de llavors, és l'alcalde de Vallromanes.

Darrera actualització: 17.06.2019 | 13:58