Comunicat sobre la situació de sequera a Vallromanes

Dimecres, 10 de maig de 2023 a les 13:04

L’escassetat de pluges dels últims mesos i el descens de les reserves dels embassaments i aqüífers van motivar la declaració d’estat d’excepcionalitat per sequera per part de l’Agència Catalana de l’Aigua el passat mes de març.

Tot i les pluges dels darrers dies, les reserves d’aigua són molt escasses i no es preveu, a curt termini, una millora substancial.

A Vallromanes, el consum d’aigua de la xarxa potable d’abastament és superior a les dotacions màximes permeses (actualment és de 328 litres/dia per habitant quan el màxim permès és de 230 litres/dia per habitant). A més a més, ens acostem a l’estiu, i les dades de l’any passat (quan no ens trobàvem en l’actual situació d’excepcionalitat) mostren l’important increment en el consum d’aigua durant aquesta època.

Per això, demanem a tota la ciutadania el màxim compliment de les restriccions i mesures establertes.

RECORDEM 

  • Resta prohibit regar jardins i zones verdes amb aigua potable, excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes amb regadora o gota a gota. No es pot regar amb mànega o aspersors.
  • Resta prohibit l’ompliment total de piscines buides o de nova construcció amb aigua potable de cap origen (xarxa, pous, camions cisterna o altres captacions). Únicament es permet l’ompliment parcial de piscines per a garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

L’Ajuntament ha deixat de regar les zones verdes i ha fet un pas més amb el tancament provisional de les fonts públiques. La pluja no la controlem; l’aixeta, sí.

Darrera actualització: 10.05.2023 | 13:04