Aquí no llencem res!, campanya per fomentar la recollida selectiva

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 08:03

Del 16 de novembre al 31 de desembre.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, i els sistemes integrats de gestió de residus i residus d’envasos Ecoembes i Ecovidrio, inicia una campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals i, més concretament, la d'envasos lleugers, vidre i paper/cartró.

L'objectiu principal és fomentar la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge. Aquests van ser l'any passat d'un 45,8%, un punt per sota de la mitjana de Catalunya (46,6%), però lluny encara del 60% que la Unió Europea ha marcat com a objectiu pel 2030.

Coincidint amb les festes de Nadal i Reis, època de gran consum i de gran generació de residus, La campanya Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot! s'emmarca dins les accions per millorar la qualitat i quantitat de la separació en origen, i la gestió dels residus, i té com a objectiu principal contribuir a reduir el volum de residus que no es separen correctament i que van a parar a la fracció resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin en la fracció de residus corresponent.

Des del 16 de novembre i fins a final d’any, diferents equips d’educadors ambientals recorreran els municipis consorciats per reforçar, a peu de carrer i amb l’entrega de material, la informació sobre quines deixalles s'han de separar a casa de manera selectiva per després dipositar-les als contenidors corresponents d'envasos lleugers, vidre, paper/cartró, orgànica i resta, i contribuir així a millorar la qualitat de la recollida selectiva, acció que té una conseqüència directa en l’eficiència del reciclatge.

Parada a Vallromanes
Els propers 12 i 13 de desembre, un equip de d’educadors ambientals serà al municipi, als accessos de les escoles o en altres punts estratègics de Vallromanes, per a informar sobre la importància de millorar els percentatges de recollida selectiva. A més a més, es repartiran bosses per anar a comprar o bosses per a la recollida selectiva dels envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartró. 

Darrera actualització: 15.11.2022 | 11:20