Aprovada per unanimitat una moció sobre la prohibició de les armes nuclears

Divendres, 21 de desembre de 2018 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat aquest dijous, 20 de desembre, una moció presentada per MxV-ERC sobre les armes nuclears i de suport al Tractat sobre prohibició de les armes nuclears.

Els acords adoptats són:

  1. Expressar la seva solidaritat amb totes les persones i comunitats afectades per l’impacte de les bombes atòmiques i els assajos amb armes nuclears.
  2. Reclama als estats del món que es comprometin d’una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguin mesures concretes cap al seu assoliment.
  3. Fa seu l’ICAN Citties Appeal ( promogut per la Campanya ICAN, guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017) que diverses ciutats del món estan signant: “La nostra ciutat està profundament preocupada per la greu amenaça que suposen les armes nuclears per a les comunitats d’arreu del món. Creiem fermament que els nostres ciutadans tenen el dret de viure en un món lliure d’aquesta amenaça. Qualsevol ús d’una arma nuclear, ja sigui deliberat o accidental, tindrà conseqüències catastròfiques, de llarg abast i duradores per a les persones i el medi ambient, per això, domen suport al Tractat sobre la prohibició de les Armes Nuclears i cridem els nostres Governs a signar-lo i ratificar-lo.
  4. Instar el Govern de l’Estat espanyol a signar i ratificar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears aprovat per les Nacions Unides.
  5. Donarà trasllat d’aquesta declaració al govern de l’Estat espanyol, al secretariat d’Alcaldes per la Pau, a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i a FundiPau (Fundació per a Pau) membre de la Campanya ICAN.

Pots consultar el text íntegre de la moció aquí.

Darrera actualització: 21.12.2018 | 12:44