Alumnes de 2n i 4t d’ESO participen a la fira científica “GIR en Fira” a l’Institut de Vilanova

Divendres, 11 de juny de 2021 a les 12:05

Alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’IES Vilanova del Vallès van participar dimarts 8 de juny a la cita científica anual “GIR en Fira”. Aquesta iniciativa, organitzada pel mateix centre educatiu, s’emmarca dins del projecte GIR, el Grup d'Impuls a la Recerca. Es tracta d’una eina dirigida a aquell alumnat que manifesta una inquietud específica per voler fer recerca en qualsevol àmbit del coneixement. Durant la Fira, els alumnes van mostrar i explicar els seus treballs a la resta d’alumnes del centre, al professorat i a representants dels Consistoris de Vilanova el Vallès i Vallromanes.

Els projectes presentats versen sobre àmbits de recerca en salut, educació, robòtica, programació, publicitat i moda, entre d’altres. La Regidora d’Educació de Vallromanes, Mireia Núñez de Prado, va visitar la Fira i va poder conèixer amb profunditat els treballs dels alumnes: “Els vam felicitar i els vam animar a seguir treballant-hi per a què no quedés només en un projecte d’aula sinó que pugui tenir un impacte real en la posada en marxa d’accions diverses. Des d’Educació animem als estudiants a seguir-hi treballant i a convertir aquests treballs en projectes reals”. Per aquest i d’altres temes, les Regidores d’Educació d’ambdós municipis s’han emplaçat a treballar conjuntament i s’han posat a disposició dels alumnes per tal d’ajudar-los a promocionar els seus projectes.

A part de la Fira anual, el GIR ajuda en l'assessorament per a la presentació de treballs a guardons i certàmens científics, tant a l'ESO com al Batxillerat.

Darrera actualització: 11.06.2021 | 12:42