Alerta d'un frau de comerç en línia

Dijous, 24 de setembre de 2020 a les 17:45

La Generalitat de Catalunya ha detectat un nou frau de comerç electrònic, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització en línia per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venta. Aquesta tècnica es coneix com a Brushing.

La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s’està enviant són llavors foranies per a sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) adverteix del risc que comporta l’enviament de llavors foranies mitjançant la pràctica del Brushing, i aconsella que en cap cas se sembrin ni es llencin a les escombraries o al medi i es contacti amb l'Ajuntament o amb els serveis territorials del DARP.

Darrera actualització: 24.09.2020 | 17:51