Actes commemoratius del 8-M, Dia Internacional de les Dones

Dimecres, 3 de març de 2021 a les 10:05

El Casal de Cultura i l’Espai Jove Àrea51 organitzen entre el 13 i el 16 de març diferents activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Reines de Shakespeare

La programació commemorativa del 8-M arrencarà el 13 de març a les 20.30 h al Casal de Cultura amb la representació teatral Reines de Shakespeare, de La Clota companyia de teatre i dirigida per Pitus Fernández. Queralt Albinyana, Enka Alonso, Lydia Sánchez, Laura Pons i Ícar Toset interpreten Cleopatra, Lady Macbeth, Titània i Margaret d’Anjou. Juntes no desaprofiten l’ocasió, reviuen i comparteixen les passions que sacsegen les seves vides, allò que les converteix alhora en semblants i diferents: el pes de la corona, les fallides promeses d’amor, l’ambició pel poder, el jou dels homes covards, la humiliació, la guerra, la desemparança, la derrota i el desig de morir davant la ignomínia.

Les entrades es poden adquirir al Casal de Cultura o mitjançant la plataforma entrapolis.com. El preu és de 12 € (6 € per a les persones majors de 65 anys i menors de 30).

La dona il·legal

El Casal de Cultura acollirà el 14 de març a les 18 h la projecció de la pel·lícula La dona il·legal, escrita per Daniel Faraldo i Ramon Térmens i dirigida per aquest darrer. El film és un thriller amb transfons social que reflecteix drames humans molt durs. Mostra a l’espectador l’ànima de les persones que als teleno­tícies són només un número en la xifra de víctimes.

En acabar, hi haurà un col·loqui.

L’entrada és gratuïta i es pot reservar la butaca al Casal de Cultura i a entrapolis.com.

Dones valentes    

L’Àrea51, amb la col·laboració del Grup Eirene, organitza per al dia 23 de març a les 18 h (*data modificada el 5/3/2021, a les 12.11 h) un debat en línia sobre els drets de les dones. L’activitat es realitza a partir de la lectura Dones valentes, un llibre d’històries curtes que ajuden a veure i entendre el món des dels ulls de dones que viuen en contextos diferents als nostres i que lluiten pels seus drets. L’autora és la periodista Txell Feixes (corresponsal de TV3 a l’Orient Mitjà).

Per facilitar la lectura, l’Àrea51 n’aconseguirà exemplars del Bibliobús La Mola. També en sortejarà algun entre les persones participants.

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el programa Ona Jove, de Ràdio Vallromanes, farà un programa especial el 24 de març (18 h).

Passejada feminista

D’altra banda, veïnes vallromanines han convocat per al 7 de març una passejada feminista. La trobada serà a la Plaça del Casal a les 10.30 h i finalitzarà a les 11.30 h a la Plaça de l’Església amb la lectura del manifest.
 

Darrera actualització: 05.03.2021 | 12:09