BAN restriccions per sequera hidrològica

Dilluns, 6 de febrer de 2023 a les 08:36

El 25/11/2022 es va publicar al DOGC la Resolució ACC/3687/2022, de 22 de novembre, per la qual s’actualitzen els estats de sequera pluviomètrica i es declara l’alerta per sequera hidrològica. És per això que cal atendre les següents restriccions:

Reg (públic i privat)

El reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, s’ha de fer només en l’horari de menor insolació (de 20h a 8h). La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable, adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat. Cal evitar el reg en moments de pluja. En qualsevol cas, no pot superar-se una dotació de 450 m3 /ha/mes.

Piscines

La utilització d’aigua per l’ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

- El reompliment parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

- El primer ompliment de piscines de nova construcció.

Neteja de vehicles

La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents: - Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua. - Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.

Neteja de carrers i mobiliari urbà

Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia. Els serveis municipals han de realitzar la neteja amb la mínima despesa d’aigua indispensable i prioritzant, quan sigui possible, l’ús d’aigua no procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable.

Eliminació de pols a l’aire

Es prohibeix la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

Granges

L’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte.

Demanem un ús responsable i el foment de l’estalvi d’aigua en totes les nostres activitats diàries.

Darrera actualització: 06.02.2023 | 09:33