Nova antena per millorar la cobertura

Dissabte, 21 de juliol de 2007 a les 00:00

La Generalitat es compromet a millorar la cobertura de l'àrea del Consorci Teledigital Mollet. El Secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Albert Sáez, ha explicat a Mollet que el pla d'implantació de la TDT local a Catalunya passa per avançar el calendari previst pel Ministeri d'Indústria, que marca l'abril de 2010 per l'apagada analògica.

El calendari d'implantació de la nova televisió digital local i les dificultats tècniques d'alguns municipis de l'àrea de Vallès Visió (la televisió del CTM) per rebre el senyal han estat els eixos centrals de la trobada que ha tingut lloc a les oficines del Consorci Teledigital Mollet, a Can Lledó. A la reunió hi ha assistit el Secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Albert Sáez, la Directora General de Comunicació i Difusió, Gemma Domènech, i els representants dels nou municipis que integren el Consorci.


TDT


Sáez ha explicat que el pla d'implantació de la TDT a Catalunya passa per avançar el calendari previst pel Ministeri d'Indústria i que, per tant, "s'han de marcar fites per emetre en digital abans del 2010, data de l'apagada analògica de les televisions estatal". Així, i pel que fa a les televisions locals, el pla de la Generalitat preveu l'apagada analògica de manera sincronitzada a partir de la segona meitat de 2008. Sáez ha admès que a partir d'aquesta data la TDT "deixarà de ser una opció per convertir-se en una necessitat per poder veure la televisió". A més, a partir de l'any que ve es procediran a clausurar aquelles televisions "alegals" que no tenen concessió digital.

Un altre aspecte que també s'ha tractat han estat les dificultats tècniques per complir aquest calendari. Per veure la TDT és important la cobertura dels municipis per tal que puguin distribuir de manera òptima el senyal a tots els veïns. En aquest sentit, i segons ha explicat el president del Consorci, Josep Monràs, la situació és positiva, "tot i que hi ha encara punts foscos en els què ja s'està treballant per millorar la cobertura". Per la seva part, el secretari de comunicació s'ha compromès a millorar la cobertura, eliminar zones fosques i fer les tasques pertinents per treballar a les zones més problemàtiques i, d'aquesta manera, universalitzar el senyal abans de l'encesa digital. S'ha anunciat la posada en marxa aviat d'una nova torre d'emissió al municipi de Vallromanes que afavorirà també Montornès i Vilanova del Vallès.

Albert Sáez, ha felicitat el Consorci Teledigital Mollet per l'impuls realitzat des del primer dia per posar en marxa la nova televisió digital, Vallès Visió.
Darrera actualització: 06.02.2017 | 16:56

Imatges

Nueva antena para mejorar la cobertura