El rusc de vespa asiàtica de Vallromanes, al CosmoCaixa

Dimecres, 31 de juliol de 2019 a les 08:20

La recent remodelada sala expositiva permanent del CosmoCaixa, la Sala de l’Univers, acull el vesper de vespa asiàtica que l’Ajuntament va retirar a l’octubre de 2018 al sector de Can Carló-Can Matias i que ara ha cedit al museu barceloní.

La proposta que la peça s’inclogués a la mostra va sorgir del vallromaní Francesc Masip, que ha coordinat els continguts d’aquest renovat espai. Personal tècnic va apreciar el valor que hi aportava el vesper, de gran perfecció arquitectònica, format per nombroses cel·les hexagonals.

Aquesta construcció natural s’exposa ara a la taula dedicada a la biomimètica, la disciplina científica que estudia com els humans emulen la natura per trobar solucions tecnològiques de tota mena. Per exemple, l’arquitecte Antoni Gaudí va imitar els hexàgons d’un vesper en la pavimentació del carrer Passeig de Gràcia de Barcelona. D’altra banda, el vesper vallromaní també aporta una reflexió sobre les espècies invasores que colonitzen nous territoris.

El vesper, abans de la seva exposició, va ser consolidat per tècnics especialitzats per tal d’evitar la seva descomposició. En l’actual ubicació del museu, es mostra com una peça contundent que causa força expectació entre el públic.

Darrera actualització: 31.07.2019 | 10:04