Arriba la festa major de Sant Vicenç dissabte 18 de gener

Dimecres, 15 de gener de 2020 a les 11:00

Aquest dissabte, 18 de gener, es dona el tret de sortida a la festa major d’hivern, la de Sant Vicenç, dissenyada amb una quinzena d’activitats repartides en diferents emplaçaments i concentrades, principalment, el cap de setmana del 24 al 26 de gener. La festa clourà l’1 de febrer.

La Coral de Vallromanes obrirà la programació amb una actuació al Casal de Cultura (dissabte 18, 19 h). Aquest any, l’agrupació convidada és la Coral la Lira, de Montornès del Vallès.

El 24 de gener, festa local

La festa local del 22 de gener, dia Sant Vicenç, copatró de Vallromanes, es trasllada aquest any al divendres 24, tot i que es manté la tradicional missa solemne el dia 22 (12 h) amb l'actuació de la Coral de Vallromanes.

El matí del 24 estarà ple d’activitat. La Plaça de Can Poal acollirà jocs gegants de fusta i inflables (d’11 a 14 hores) i Bubble football (futbol en una bombolla, d’11.30 h a 13.30 h). En aquesta edició, el tradicional aperitiu de festa major canvia d’emplaçament i es farà a la Plaça de Can Poal (divendres 24, a les  13 h).

Els actes continuaran a la tarda al Casal de Cultura amb l’Escape Room, on les persones participants hauran de resoldre una sèrie d’enigmes per escapar-se de l’habitació on es troben retingudes (tres sessions: 17.30 h, 18.50 h i 20.10 h).

El programa festiu continuarà dissabte 25 de gener amb les activitats esportives de tir a l’arc (10 h, camp de futbol) i torneig de pàdel (10 h, Zona esportiva municipal).

‘Else & Barbulette’

Dins de la festa major de Sant Vicenç, es presentarà la novel·la infantil Else & Barbulette, de Susanna Arrabal i il·lustrada per l’artista Natalia Vas (Casal de Cultura, dissabte 25, 17 h). L’acte anirà acompanyat d’un taller d’art i pintura amb Natalia Vas, on els més menuts podran pintar amb les mans, tal com treballa la il·lustradora.

A la nit (Casal de Cultura, dissabte 25, 21 h), tindrà lloc el tradicional sopar de cabàs i ball a càrrec del Dj Jarana Events.

XXIV Concurs de pintura ràpida

Un dels actes consolidats de la festa major de Sant Vicenç és el concurs de pintura ràpida, que aquest any arriba a la 24a edició (diumenge 26, a partir de les 8 h). Es tracta d’una cita ineludible per als pintors i pintores, que s’escampen pel poble durant el matí. Posteriorment, els quadres es mostraran a la Plaça del Casal i es farà el lliurament de guardons (14 h). Les obres s’exposaran al Casal de Cultura del 28 de gener al 25 de febrer (entrada gratuïta). Aquest any, es lliuraran cinc premis i un accèssit local, que sumen una dotació econòmica de 2.450 €. Els patrocinadors són: Sorea, Boquet, Club de Golf Vallromanes, Bisbal Casacuberta, Hotel Mas Salagros i Puça Espectacles (pots consultar-ne les bases aquí).

Al matí, també hi haurà melé de petanca (9 h, camp de futbol) i la tradicional Fira del vi i el formatge (Plaça de l’Església) amb parades de vins procedents de diferents indrets de Catalunya i de formatges d’elaboració artesana.

L’activitat continuarà a la tarda al Casal de Cultura (18 h) amb l’actuació Set-Up, de la companyia Els Barlou, un espectacle familiar amb malabars, màgia, monocicles i equilibris. El preu de l’entrada és de tres euros.

La festa major de Sant Vicenç clourà dissabte 1 de febrer amb el concert de gòspel de la formació vallromanina En Clau de Gòspel (Casal de Cultura, 19 h).

Darrera actualització: 23.01.2020 | 14:30