Capturades 76 reines de vespa asiàtica a Vallromanes

Dilluns, 20 de maig de 2019 a les 00:00

La col·locació de 38 trampes a Vallromanes contra la vespa asiàtica (Vespa velutina) ha permès capturar 76 vespes reina d’aquesta espècie. La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament amb la col·laboració del cap de la brigada municipal i expert apicultor, Josep Campins , es va posar en marxa al març, mes en què les reines desperten de la hibernació i comencen a fer el niu embrionari.

Amb aquest sistema es pretén capturar el nombre màxim de reines de vespes asiàtiques per evitar que neixin nous exemplars. La Vespa velutina construeix habitualment dos nius. Al març, quan les femelles fundadores surten de la hibernació en fabriquen els embrionaris (de la mida d’una taronja), que acostumen a ubicar-se en llocs protegits d’edificis, magatzems, porxos i altres construccions. D’aquests nius, apareixen al maig-juny les obreres que, en la majoria dels casos, fan un altre niu (secundari) en una nova ubicació on s’instal·larà la colònia definitiva d’aquell any.

La vespa asiàtica és una espècie invasora que causa greus perjudicis al sector apícola, ja que afecta directament l’abella de la mel, i té efectes sobre la biodiversitat animal ja que es tracta d’un nou depredador de l’ecosistema. En cas de detectar un niu de vespa asiàtica, cal comunicar-ho a la Guàrdia Municipal (659 000 005).

 

Darrera actualització: 20.05.2019 | 14:20