Vallromanes reforça les accions a la festa major per prevenir el consum d’alcohol en menors

Dimecres, 18 de setembre de 2019 a les 18:45

Aquest dissabte, dia 21, l’Ajuntament i CRÍTIC, el Pla de Prevenció en el Consum de Drogues i Pantalles de la Mancomunitat del Galzeran, reforçaran els seus serveis per prevenir que els menors d’edat consumeixin alcohol a la via pública. L’objectiu és conscienciar sobre els efectes negatius de l'alcohol en la salut. A aquesta substància, considerada una droga per l’OMS, se la relaciona, entre altres, amb conductes violentes i sexuals de risc i amb accidents de trànsit.

CRÍTIC realitzarà el dispositiu CRÍTICa la festa. A la zona del concert de dissabte 21 (Pista coberta), hi haurà un punt informatiu i d’assessorament sobre totes aquelles qüestions relacionades amb el consum de substàncies, la festa i les relacions afectives. Aquest espai oferirà tests orientatius d’alcoholèmia, fruita, aigua i condons i comptarà amb diversos materials dissenyats per professionals del sector tant del propi servei Crític com d’altres ens especialitzats, com la Diputació de Barcelona o la Generalitat de Catalunya.

Campanyes de sensibilització

D’altra banda, CRÍTIC també durà a terme la campanya #SomExemple en el consum d’alcohol. Aquesta iniciativa pretén incidir en els hàbits de consum en persones joves i adultes dins d’un context de normalització de consum d’aquesta droga. Cal que els familiars i persones adultes de referència col·laborin en la promoció d’hàbits saludables donant exemple a infants i joves. Consulta'n recomanacions.

Aquesta campanya està vinculada a No venem alcohol als menors, que es va realitzar a Vallromanes al juliol per sensibilitzar sobre la venda de begudes alcohòliques als menors d’edat. Un tècnic de CRÍTIC, de l’Àrea51 i un agent de la Guàrdia municipal van informar als establiments que venen o serveixen alcohol als espais de la festa major i llocs propers sobre la normativa i l'afectació d'aquesta substància en la salut. També els van lliurar un cartell de la campanya perquè el col·loquessin en un lloc visible com a mostra d’adhesió.

Controls de la Guàrdia municipal

La Guàrdia municipal augmentarà els controls de consum d’alcohol i substàncies estupefaents a la via pública i vetllarà pel compliment de la normativa. L’Ajuntament recorda que és necessària la col·laboració de tothom per gaudir d'una bona festa major.

Darrera actualització: 18.09.2019 | 19:09