La Festa Major de Sant Miquel arrenca el 24 de setembre amb un programa adaptat a la pandèmia

Divendres, 18 de setembre de 2020 a les 14:45

La Festa Major de Sant Miquel se celebrarà del 24 al 29 de setembre amb un programa d’actes marcat per la situació sanitària derivada del coronavirus.

Les activitats s’adapten a aquest context d’excepcionalitat per complir amb les mesures i protocols de seguretat. Entre altres, s’han suprimit aquelles que comporten aglomeracions difícils de controlar i on no es pot garantir la distància física entre les persones assistents.

Una festa major amb personal sanitari i molt local

En reconeixement al seu treball, el pregó de festa major el protagonitzarà personal sanitari, vinculat amb el poble (dia 24, 21 h). A diferència d’altres anys, l’acte no es farà al balcó de l’Ajuntament per garantir la distància interpersonal. L’emplaçament serà la Plaça de l’Església, on es controlarà l’aforament, distància interpersonal i higiene de mans.

El programa d’enguany potencia el vessant local. Hi haurà actuacions amb components del municipi, com el concert de Kool & davant (dia 24, 21.30 h, Plaça de l’Església), amb el vallromaní Albert Pocurull, o el de la cantant vallromanina Abril Sanglas -amb Ismael Dueñas- (dia 25, 20.15 h, Plaça Can Poal).

Dins de l’apartat cultural, aquest Escenari Secret any s’incorpora a la Festa Major de Sant Miquel, amb dues actuacions de microteatre que es faran en espais no convencionals i poc habituals (dia 25, 19 h i 19.30 h).

Survival Zombie

La Survival Zombie Vallromanes (dia 25, a partir de les 19.30 h, Casal de Cultura) torna a la festa major. Es tracta d’un joc de supervivència, organitzat i impulsat per joves de Vallromanes i Vilanova del Vallès amb el suport de l’Ajuntament de Vallromanes. Hi poden participar els i les joves a partir dels 12 anys, que es dividiran en dues categories: el jovent nascut entre el 2006 i el 2008 i el nascut fins al 2005. La imatge de l’activitat ha estat dissenyada per dos joves de l’organització. Enguany, la inscripció és gratuïta i s’ha de fer electrònicament mitjançant formulari. La data límit per formalitzar-la és el 24 de setembre. Durant tota l’activitat, caldrà dur mascareta.

Focs artificials simultanis

Aquest any, per evitar aglomeracions, els focs artificials es faran des de tres indrets simultàniament: Casal de Cultura, camp de futbol i Escola Bressol (dia 27, 21 h).

Un any més, la festa major comptarà amb activitats d’entitats del municipi: petanca, escacs, running, batucada, tir amb arc i postulació anual contra el càncer.

En l'elaboració de la programació han participat la Comissió de Festes, entitats i veïns i veïnes del poble. Pots consultar-la en aquest enllaç.

Darrera actualització: 22.09.2020 | 10:38