Turisme

Ubicació

Vallromanes s'emmarca al Vallès Oriental. Prop de la carretera del Masnou, té moltes masies i urbanitzacions. La facilitat d'arribar-hi des de Barcelona ha propiciat serveis com el camp de golf que té la seu a la Torre Tavernera.

Espai natural

La comarca compta amb nombrosos espais naturals molt ben conservats i amb una varietat de paisatges de gran bellesa. Prova d'això són el Parc Natural del Montseny, catalogat per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera, i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor, la zona dels cingles de Bertí, amb el seu característic perfil rocós i on es pot trobar el santuari de Sant Miquel del Fai, o el Parc Rural de Gallecs. També s'hi poden trobar totes les infraestructures i els serveis necessaris per gaudir d'una estada atractiva, amb activitat i descans.

Patrimoni històric

El Vallès Oriental compta amb un important patrimoni històric i artístic. Els jaciments prehistòrics a la Roca del Vallès, Aiguafreda, Vallgorguina i Vilalba Sasserra, les restes ibèriques a Llinars del Vallès, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines i Sant Fost de Campsentelles, i les restes romanes a la Garriga i Llinars del Vallès, en són bons exemples. El romànic també té una destacable representació amb vint esglésies a tot el territori.

Modernisme

Però parlar del Vallès Oriental és parlar de modernisme, que compta amb importants punts de referència, com l'Illa Raspall de la Garriga i altres enclavaments a Caldes de Montbui, l'Ametlla del Vallès, Cardedeu, Granollers, Figaró-Montmany i Santa Maria de Palautordera, que demostren la importància que aquest moviment artístic va tenir a la comarca.

Darrera actualització: 10.05.2016 | 15:08
Darrera actualització: 10.05.2016 | 15:08