Es presenta la proposta del I Pla d’Igualtat de Gènere de Vallromanes

Divendres, 6 de juliol de 2018 a les 12:00

Aquest dijous, 5 de juliol, s’ha presentat la proposta del primer Pla d’Igualtat de Gènere de Vallromanes, que recull les accions previstes entre el 2018 i el 2021 per reduir les situacions de desigualtat de les dones i avançar cap a l’equitat de gènere. El document presentat està obert a aportacions i suggeriments de la ciutadania fins al 28 de setembre de 2018, amb la previsió que sigui debatut en sessió plenària a l’octubre.

La presentació va anar a càrrec de l’alcalde, David Ricart; del diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia; i de la consultoria FEM, empresa que hi ha donat suport tècnic. David Ricart va remarcar, recollint l’aportació de l’Associació de Dones La Brúixola, que aquest pla “no és un acte de discriminació cap als homes, sinó un pla per a fomentar la igualtat entre homes i dones, si cal afavorint les dones."

El document és el resultat d’un treball, que es va iniciar el 2016 quan el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció per a la defensa del dret de les dones al treball en igualtat d’oportunitats. La primera part del Pla va consistir a fer una diagnosi per detectar necessitats del municipi des de la perspectiva de gènere amb un qüestionari online de 27 preguntes, que es va realitzar a finals del 2017 i en què van participar 112 persones. Durant aquest 2018, s’ha realitzat una sessió participativa amb la ciutadania i una altra amb personal tècnic de l’Ajuntament per dissenyar la política d’igualtat de gènere.

Accions

La proposta presentada recull sis línies estratègiques a desenvolupar entre el 2018 i 2021: compromís amb les polítiques d’igualtat de gènere, acció contra la violència masclista, drets i qualitat de vida, coeducació, reformulació de temps i treballs i reconeixement del lideratge i participació de les dones. Entre les accions a realitzar, es preveu dissenyar mecanismes participatius per recollir les demandes, interessos i aportacions de la ciutadania; programes de prevenció de les violències masclistes adequats a grups específics; elaboració i aprovació d’un protocol local per a l’abordatge de les violències masclistes al municipi; elaborar material explicatiu a les víctimes de violència masclista per donar a conèixer els recursos disponibles en aquest àmbit; dissenyar mesures específiques per fomentar la participació de les noies a l’Àrea51; oferir serveis de cangur per a aquelles activitats adreçades a la ciutadania que ho requereixin; facilitar eines al professorat per trencar rols i estereotips de gènere entre els infants i afavorir la creació de nous grups o xarxes de dones.

El document presentat el podeu consultar en aquest enllaç. La ciutadania pot fer-hi aportacions, propostes de canvi i ajustaments fins al 28 de setembre de 2018 a través del registre de l’Ajuntament o enviant un correu electrònic a vallromanes@diba.cat.

Darrera actualització: 06.07.2018 | 12:11